x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliţia vrea iar scaunul lui Geoană

Coaliţia vrea iar scaunul lui Geoană

de Aniela Nine    |    04 Noi 2011   •   12:33
Coaliţia vrea iar scaunul lui Geoană

Profitand de nemultumirile exprimate de chiar colegii de partid ai lui Geoana vis-a-vis de acesta, PDL a sunat chemarea in coalitie pentru declansarea unei noi incercari de a-l schimba pe seful Senatului si a instala in aceasta functie un senator PDL. Puterea ii reproseaza lui Geoana modul in care a condus lucrarile din Senat sI blocajul produs la discutiile privind Legea asistentei sociale. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a anuntat public vineri ca in prezent coalitia cauta solutii pentru demiterea lui Geoana din functia de presedinte al Senatului, pentru ca postul sa fie preluat apoi de un senator PDL. "Comportamentul necivilizat al unor parlamentari este tot mai prezent. De asemenea, in Senat se constata o obstructionare si o blocare a activitatii parlamentare cum n-a fost niciodata, iar motorul acestei obstructionari este presedintele Senatului, Mircea Geoana. Nu va ascund ca, la aceasta ora, coalitia cauta solutii prin care sa demareze procedurile parlamentare pentru demiterea domnului Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, pentru ca s-a dovedit a fi categoric un pion important in blocarea activitatii parlamentare", a spus Ioan Oltean, citat de Mediafax..

“Cei de la PDL au ridicat problema privind conducerea Senatului, s-au plans ca Geoana a ajutat la blocajul din Senat, ca a acordat pauze de consultari si ca nu a vrut sa supuna la vot toate propunerile', au relatat pentru jurnalul.ro surse din coalitie modul in care a fost repusa pe tapet dorinta mai veche a PDL de a-l schimba pe Geoana de la Senat.

Propunerea facuta de PDL in coalitie nu a entuziasmat prea mult reprezentantii celorlalte partide din arcul guvernamental care au ridicat problema hotararii CCR care nu permite ca alta majoritate decat partidul care l-a propus si sustinut sa il schimbe pe presedintele Senatului. “Ca avocat, stiu exact ca hotararea CCR reglementeaza clar ca numai partidul care l-a propus il poate revoca pe presedintele Senatului. Asa ca asteptam cu mare interes sa vedem luni ce solutie va gasi domnul Oltean pentru a demara aceste proceduri de schimbare a lui Geoana. Si daca reuseste sa gaseasca o solutie legala, atunci vom vedea, vom discuta daca noi vom sustine la nivel de coalitie decizia de a demara schimbarea presedintelui Senatului', au precizat pentru jurnalul.ro surse din conducerea UDMR.

Schimbarea lui Geoana de la presedintia Senatului pare insa a nu mai fi o tema de interes pentru conducerea PSD, o declaratie de “inchidere' a conflictului cu Geoana dupa scandalul vizitei in SUA fiind facuta zilele trecute de chiar presedintele PSD, Victor Ponta. Surse din conducerea PSD spun insa ca nu este exclus ca subiectul sa fie reluat luni, in sedinta conducerii partidului, in contextul declaratiei de azi a lui Ioan Oltean.

La inceputul acestei sesiuni puterea a reusit sa obtina un avantaj major in Senat, impunandu-se numeric in Biroul Permanent, astfel ca sefia Senatului este singurul obstacol care le mai sta in cale pentru a controla conducerea acestei camere.

×