x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coalitie pentru MEC - Bani mai multi, ministru nou

Coalitie pentru MEC - Bani mai multi, ministru nou

01 Noi 2005   •   00:00
Coalitie pentru MEC - Bani mai multi, ministru nou

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat aseara ca liderii Coalitiei guvernamentale "au convenit de principiu ca bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) pe 2006 sa fie majorat cu cel putin 1.800 miliarde lei vechi". Liderul PD a afirmat ca banii necesari suplimentarii vor proveni de la inghetarea bugetelor Camerei Deputatilor si Senatului, de la SRI, Ministerul Agriculturii si MAI. Potrivit lui Boc, daca se va acorda aceasta suplimentare Educatia va primi mai multi bani decat in 2005, dar nu va atinge 5% din PIB, ci se va situa la nivelul de 4,5%.

NOMINALIZARE. Liderul PD a precizat ca, in aceste conditii "in care s-a facut ceea ce s-a putut face omeneste", partidul sau va nominaliza probabil o persoana pentru functia de ministru al Educatiei cel mai probabil saptamana viitoare. Emil Boc a anuntat ca reprezentantii Coalitiei guvernamentale vor sustine majorarea bugetului invatamantului prin formularea unui amendament in cadrul sedintei comisiilor parlamentare reunite de buget-finante. Anterior sedintei coalitiei de aseara, liderii PNL, PD, PC si UDMR au discutat aproximativ o ora la sediul Guvernului, tot despre majorarea bugetului MEC pe 2006.

Ieri dimineata, dupa sedinta conducerii Aliantei, liberalul Eugen Nicolaescu (foto) anunta ca s-au gasit solutii pentru suplimentarea bugetului Educatiei, dar ca ele nu vor fi facute publice numai dupa ce vor fi aprobate de conducerea Coalitiei. (G.A.)

×
Subiecte în articol: politic