x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codrin Ştefănescu: Ludovic Orban trebuie să îşi dea urgent demisia din fruntea PNL

Codrin Ştefănescu: Ludovic Orban trebuie să îşi dea urgent demisia din fruntea PNL

17 Mai 2018   •   18:08
Codrin Ştefănescu: Ludovic Orban trebuie să îşi dea urgent demisia din fruntea PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, trebuie să îşi dea urgent demisia din fruntea partidului, a afirmat joi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. 

Reacţia acestuia vine în contextul plângerii penale depuse de liderul liberal împotriva premierului Viorica Dăncilă. 

"Plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele prim-ministrului Viorica Dăncilă, în mod clar şi fără echivoc, reprezintă cea mai mare mizerie politică care s-a auzit vreodată în spaţiul european de când s-a înfiinţat Uniunea Europeană. De altfel, nicăieri în lume, într-un stat democratic, nu a existat un act halucinant asemănător făcut parcă din dorinţa de a produce mari vulnerabilităţi propriei ţări. Pentru că gestul va crea şi confuzie, dar şi efecte negative pe plan economic în momentul în care presa internaţională va titra că şeful unui partid de opoziţie, pentru a-i face pe plac preşedintelui ţării, acuză premierul de înaltă trădare, uzurparea de calităţi oficiale sau divulgare de informaţii nepublice", a susţinut Ştefănescu, într-o declaraţie de presă transmisă AGERPRES. 

Codrin Ştefănescu mai spune că, "începând de la investitorii străini, mai mari sau mai mici, şi sfârşind cu turiştii care îşi petrec vacanţele la noi, este posibil ca aceştia să considere că în România există o clasă politică total nesănătoasă şi cu apucături bizare, iar situaţia generală de la noi devine tot mai incertă". 

"Făcând un astfel de gest, total aberant, adevăratul trădător de ţară şi al intereselor naţionale devine chiar cel care a depus plângerea penală. Iar mizeria stalinistă din capul lui Orban aduce mari prejudicii de imagine României şi întregii naţiuni. Iar pentru asta, Ludovic Orban nu numai că trebuie să-şi dea demisia urgent din fruntea PNL, ci trebuie să dispară efectiv de pe scena politică, retrăgându-se, în cel mai bun caz, la firma din Mureş care l-a angajat pentru patru ore pe zi. Concluzionând, este incredibil cât de jalnic a ajuns PNL, partid istoric, dacă permite unui astfel de personaj să îl conducă şi să aibă astfel de reacţii iresponsabile în numele său", a precizat secretarul general adjunct al PSD. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joi, la Iaşi, că a depus la Parchetul General o sesizare privind anumite fapte săvârşite de premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după" adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. AGERPRES

×
Subiecte în articol: codrin Ştefănescu