x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codruţ Şereş: "Nu mă sperii, nu mă retrag"

Codruţ Şereş: "Nu mă sperii, nu mă retrag"

de Dana Piciu    |    01 Apr 2009   •   00:00

Secretarul general al PC, Codruţ Şereş, a precizat ieri că nu are de gând să renunţe la candidatura sa pentru Parlamentul European şi că dosarul în care a fost trimis în judecată este "o făcătură".



Şereş a arătat că în ultimii trei ani s-a obişnuit ca, de câte ori anunţă că are de gând să candideze în alegeri, a doua zi procurorii DIICOT să anunţe câte ceva în legătură cu dosarul său. "În urmă cu un an, după ce îmi depusesem candidatura la alegerile locale la Baia Mare, procurorii solicitau începerea urmăririi penale. Anul trecut, înainte de depunerea candidaturii la Parlament, procurorii îmi înmânau pentru a câta oară o ordonanţă de începere a urmăririi penale. La fel şi acum. De trei ani, acest dosar a funcţionat ca o maşină de produs noroi şi a apărut numai în perioada de campanie electorală", a declarat ieri Şereş.

El s-a arătat surprins că, după ce, săptămâna trecută, a mers în faţa procurorilor şi a cerut noi probe, a doua zi procurorii au prezentat 500 de pagini de rechizitoriu pe care le-au dat publicităţii prin presă. Şereş a mai adăugat că şi despre trimiterea sa în judecată, ca şi despre primul termen de judecată, a aflat tot din presă.

El a menţionat că va merge în instanţă pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi că are încredere în justiţia din România. "Nu pot însă să nu trag un semnal că în România poliţia politică şi modul în care sunt instrumentate dosarele aduc aminte de perioada anilor '40-'50", a mai spus el.

Şereş a mai arătat că nu are de gând să îşi retragă candidatura pentru Parlamentul European, nici să se retragă din PC sau să se înscrie în alt partid, pentru că nu are nimic de ascuns. El a mai spus că, în următoarele zile, PC şi PSD vor avea o discuţie legată de lista de candidaţi pentru europarlamentare şi acolo se va rezolva problema candidaturii lui.

×
Subiecte în articol: politic