x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Colegii uninominale - La 10 judeţe, 88 de parlamentari

Colegii uninominale - La 10 judeţe, 88 de parlamentari

10 Iul 2008   •   00:00

Alegătorii din cele zece judeţe care au fost împărţite pînă acum în colegii uninominale de parlamentarii din Comisia de cod electoral urmează să trimită la alegerile din toamnă 61 de reprezentanţi în Camera Deputaţilor şi 27 în Senat.



Alegătorii din cele zece judeţe care au fost împărţite pînă acum în colegii uninominale de parlamentarii din Comisia de cod electoral urmează să trimită la alegerile din toamnă 61 de reprezentanţi în Camera Deputaţilor şi 27 în Senat.

Asta după ce în şedinţa de luni comisia de cod electoral a realizat decuparea colegiilor uninominale din 10 judeţe negociate anterior pe plan local, propunerile venind din partea liberalilor – pentru patru judeţe şi din partea PSD – pentru şase judeţe. Astfel, membrii Comisiei de cod electoral au aprobat propunerile PNL privind colegiile uninominale din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Giurgiu, Teleorman şi pe cele ale social-democraţilor pentru Gorj, Caraş-Severin, Iaşi, Ilfov, Olt şi Tulcea.

ÎMPĂRŢIRE. În judeţul Bistriţa-Năsăud urmează să fie aleşi 4 deputaţi şi 2 senatori. Judeţul Caraş-Severin a fost împărţit în 5 colegii pentru Camera Deputaţilor şi 2 pentru Senat. Clujenii vor trimite în Parlament 10 deputaţi şi 4 senatori. În judeţul Giurgiu au fost decupate 4 colegii pentru alegerea deputaţilor şi 2 pentru senatori. În judeţul Gorj vor fi aleşi 5 deputaţi şi 2 senatori. Judeţul Iaşi a fost împărţit în 12 colegii pentru deputaţi şi 5 pentru senatori. Judeţul Ilfov va fi reprezentat în Parlament de 4 deputaţi şi 2 senatori. Judeţul Olt a fost împărţit în 7 colegii de deputat şi 3 de senatori. În judeţul Teleorman au fost delimitate şase colegii uninominale pentru deputaţi şi trei pentru senatori. Ultimul judeţ în care au fost decupate pînă în acest moment colegiile uninominale, Tulcea, va avea 4 deputaţi şi 2 senatori.

APRECIERE. Preşedintele comisiei, liberalul Mihai Voicu (foto), s-a arătat mulţumit de rezultatul şedinţei de luni şi a dat asigurări că în această săptămînă vor fi finalizate negocierile între filialele partidelor politice din încă 20 de judeţe, urmînd ca acestea să intre în dezbatere săptămîna viitoare, luni urmînd să aibă loc o nouă şedinţă a comisiei. Termenul-limită pentru trasarea în Parlament a colegiilor uninominale este 20 iulie, după acest termen decizia aparţinînd Guvernului.

×