x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Colegiul Director al PDL – Stolojan, candidat la funcţia de premier, în unanimitate

Colegiul Director al PDL – Stolojan, candidat la funcţia de premier, în unanimitate

12 Sep 2008   •   00:00

Colegiul Director al PDL l-a validat în unanimitate, pe Theodor Stolojan drept candidat al partidului la funcţia de prim-ministru.



Colegiul Director al PDL l-a validat în unanimitate, pe Theodor Stolojan drept candidat al partidului la funcţia de prim-ministru.

De asemenea, membrii Colegiului Director au aprobat şi programul de guvernare al partidului.

Şedinţa a durat aproximativ o oră şi jumătate, iar Theodor Stolojan a fost singurul candidat la funcţia de premier, în interiorul partidului.

La finalul şedinţei, liderii PDL s-au deplasat pe jos până la Sala Palatului, unde urmează să înceapă reuniunea Conferinţei Naţionale a partidului în care Stolojan va fi anunţat drept candidatul democrat-liberalilor la funcţia de prim-ministru.

Stolojan: "Vom conduce partidul la victorie!"

"Cinstea pe care mi-o faceţi astăzi, prin această nominalizare, mă obligă enorm. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Simt că sunteţi aproape de mine şi sunteţi pregătiţi pentru bătălia dură ce va urma. Vreau ca primul meu mesaj către dumneavoatră să fie foarte clar: Vom conduce partidul la victorie! Vom trece primii linia de sosire şi vom face majoritatea parlamentară şi vom guverna România", şi-a început Theodor Stolojan discursul în faţa unei săli care l-a primit cu aplauze.

Stolojan a arătat că "mesajul PDL către cetăţeni trebuie să fie unul limpede: «Pe 30 noiembrie, votaţi pentru o nouă guvernare, pentru o bună guvernare. Pe 30 noiembrie, votaţi PDL»".

El a arătat că "parteneriatul dintre preşedintele ţării şi guvernul pe care PDL îl va forma va fi chezăşia că România va obţine un standard de viaţă european".

Discursul premierului PDL, Theodor Stolojan, a fost însoţit de aplauze îndelungi şi de scandarea numelui acestuia, dar şi a numelui preşedintelui Băsescu.

Emil Boc: "Bine aţi venit la Conferinţa partidului care va câştiga alegerile"
"Dragi colegi, bine aţi venit la Conferinţa Naţională Anuală a celui mai important partid, care va guverna România din toamna acestui an", le-a spus liderul PDL, Emil Boc, democrat-liberalilor prezenţi la Sala Palatului.

Prezentând raportul de activitate al partidului pe acest an, Boc a spus că alegerile europarlamentare au fost câştigate de PD şi PLD. El a susţinut că unificarea celor două partide este un succes politic. "Unitatea unui partid este o stare de spirit, o dorinţă de a fi împreună", a precizat Boc, adăugând că PDL a câştigat alegerile locale, confirmând statutul de "partid al primarilor".

El a mai spus că cei peste 13.000 de aleşi locali ai PDL constituie "motoatele" partidului pentru câştigarea alegerilor parlamentare.

Boc a arătat că rezulatatul obţinut de PDL la alegerile locale deschide drumul partidului către câştigarea alegerilor parlamentare, pentru a înfrânge alianţa PNL-PSD, care guvernează România.

El a mai spus că premierul Călin Popescu Tăriceanu a trădat Alianţa D.A., printr-un "troc" cu liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu. Boc a amintit de "coaliţia celor 322" şi de încercările de modificare a legilor în interesul politic al PNL şi PSD, de atacurile la adresa DNA ale celor două formaţiuni.

Emil Boc a reluat şi criticile aduse ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, care ar încerca să satisfacă interesele grupării Tăriceanu-Patriciu. "Ruşine, domnule Predoiu, pentru modul cum vă comportaţi faţă de instituţiile democratice ale statului de drept", i-a transmis liderul PDL ministrului Justiţiei.

Liderul PDL a mai criticat măsurile dispuse de Guvern în domeniile sănătăţii şi energiei termice.

Emil Boc a susţinut că există "un plan în 2 timpi să omoare votul uninominal". Primul pas ar fi fost adoptarea Hotărârii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, în care au fost strecurate deliberat ilegalităţi, pentru a oferi PRM temeiul necesar contestării în justiţie a votului uninominal.

Boc a mai spus că PSD şi PNL au iniţiat, în complicitate cu PRM, un proiect de vot de amânare a votului uninominal, pe care, însă, PDL nu îl va susţine.

"Dacă nu ai bani, maşini puternice şi nu esti şmecher, nu te bagă în seamnă nicio autoritate. Numai dacă ai bani eşti luat în seamă în România", a mai spus revoltat Boc.

Liderul PDL a susţinut, însă, că este nevoie de o ruptură faţă de acest sistem. "Noi gândim altfel", a dat el soluţia pentru alegerile din toamnă.


Pactul Naţional "Autostrăzile României"  

PDL îşi propune, prin programul de guvernare pentru perioada 2009-2012, elaborarea Pactului Naţional "Autostrăzile României", precum şi finalizarea autostrăzilor Nădlac-Constanţa, coridorul IV şi construirea a 245 de kilometri din cei 415 kilometri ai Autostrăzii Transilvania.

Alte obiective în domeniul investiţiilor în infrastructura de transport pe cale rutieră, cale ferată, aeriană şi navală, menţionate în programul de guvernare al PDL, de finalizarea tronsonului de autostradă Bucureşti-Comarnic (110 km.), începerea lucrărilor la autostrada de pe coridorul IX de transport, care face legătura între Moldova şi sudul ţării, finalizarea autostrăzii Ploieşti-Focşani (anul 2013), construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi (300 de km.), pe o singură cale de rulare, finalizarea centurii de nord a Bucureştiului, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A2 (53 de km.).

PDL îşi mai propune reluarea programului de construcţie a centurilor din jurul marilor oraşe, refacerea reţelei de drumuri naţionale (5.883 de drumuri europene, 10.000 de drumuri naţionale principale şi secundare), precum şi a reţelei de drumuri judeţene (10.000 de km.).

Alte obiective ale democrat-liberalilor se referă la "reducerea timpului de circulaţie cu 50% faţă de cel actual la trenurile de călători şi marfă", precum şi privatizarea companiilor Tarom şi CFR Marfă.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic partidului stolojan