x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comemorare in Parlament - Revolutie ignorata

Comemorare in Parlament - Revolutie ignorata

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    21 Dec 2006   •   00:00
Comemorare in Parlament - Revolutie ignorata

Dupa 17 ani, Revolutia din decembrie 1989 nu mai prezinta nici un fel de interes pentru politicieni. Sedinta solemna de ieri, din Parlament, dedicata Revolutiei a adunat mai putin de jumatate din numarul de senatori si deputati, seful statului, premierul, presedintii celor doua Camere si majoritatea ministrilor nefiind prezenti la eveniment.

Printre minstrii care au reusit sa ajunga la sedinta s-au numarat Sulfina Barbu, de la Mediu, Anca Boagiu, Eugen Nicolaescu, Sorin Frunzaverde si Radu Stroe. La nici o jumatate de ora de la inceperea sedintei au plecat si ei, vadit plicitisiti, interesati de cu totul alte subiecte. Presarate de momente poetice, discursurile celor opt senatori si deputati care au vorbit in numele grupurilor parlamenatare au fost lipsite de substanta, determinand auditoriul sa gaseasca alte preocupari, cum ar fi: frunzaritul ziarelor, manevrarea laptopurilor, motaitul si plimbatul printre banci. Pentru a evita un scandal asemanator celui de acum trei zile, accesul revolutionarilor nu a mai fost permis in sala de plen, doar sapte reprezentanti ai "Clubului 22" fiind lasati in loje.

ADERARE. La cea de a doua sedinta solemna a Parlamentului de ieri, dedicata aderarii Romaniei la UE, au fost prezenti insa atat presedintele Basescu cat si premierul Tariceanu si toti ministrii. Dupa discursul oficial, Basescu i-a rugat pe alesi ca pana la sfarsitul anului sa respecte angajamentul asumat de Romania si sa dea forma pe care legea pentru infiintarea ANI "trebuie sa o aiba". "Am auzit in timpul Consiliului European de la Bruxelles urmatoarea remarca: «Se vede ca am fost de acord sa intre Romania in UE si Romania a facut slow-down - nu si-a respectat angajamentul legat de Agentia Nationala de Integritate»", a spus Basescu. La randul sau, Tariceanu a precizat ca Strategia Romaniei pentru perioada post-aderare, document elaborat de Guvern, a fost pus la dispozitia partidelor parlamentare urmand a fi supus dezbaterii publice. La finalul sedintei, senatorii si deputatii au votat, prin ridicare in picioare, Declaratia Parlamentului privind aderarea la UE.

×
Subiecte în articol: politic