x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia de la Cotroceni - Fir scurt la Monitor

Comisia de la Cotroceni - Fir scurt la Monitor

de Aniela Nine    |    10 Dec 2007   •   00:00
Comisia de la Cotroceni - Fir scurt la Monitor
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Acuzele Cotroceni - Camera Deputaţilor privind intărzierea intenţionată a publicării deciziei Curţii Constituţionale (CC) privind Comisia specială de la Cotroceni primesc o lămurire chiar de la directorul Monitorului Oficial: din cauza aglomerării de acte care trebuie publicate, respectiva decizie trebuie să mai aştepte căteva zile.

La "Ziua porţilor deschise la Monitorul Oficial", sămbătă, directorul instituţiei, Liviu Moraru, a explicat că "decizia nu a fost publicată in MO din cauză că există o avalanşă de acte care aşteaptă să fie publicate. Intr-o avalanşă de acte care vin peste noi, cele pentru care nu ni se solicită in mod expres nu le publicăm cu prioritate". Potrivit Rompres, Moraru a recunoscut şi că a fost sunat de la Administraţia Prezidenţială pentru a fi intrebat despre respectivul act, dar spune că nu a fost vorba despre presiuni, ci despre "un interes normal" spre a se informa in legătură cu parcursul actului normativ. In consecinţă, cum nu a primit nici o solicitare de publicare cu prioritate a deciziei Curţii, acest act va trebui să işi aştepte răndul, urmănd probabil să fie publicat in cursul acestei săptămăni, pentru a putea produce efecte.

Săptămăna trecută Băsescu l-a acuzat pe preşedintele Camerei Deputaţilor că blochează publicarea deciziei Curţii in Monitorul Oficial, iar Bogdan Olteanu (foto) a susţinut că Liviu Moraru i-ar fi spus că şeful statului ar fi făcut presiuni pentru publicarea "peste rănd" a deciziei CC. Potrivit lui Băsescu, Olteanu ar fi dorit să-l blocheze pe şeful statului in decizia legată de cei opt foşti şi actuali miniştri pentru care s-a cerut aviz de urmărire penală.

×
Subiecte în articol: politic