x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Europeană evidenţiază progresele înregistrate de România în toate capitolele din cadrul MCV

Comisia Europeană evidenţiază progresele înregistrate de România în toate capitolele din cadrul MCV

18 Iul 2013   •   19:39
Comisia Europeană evidenţiază progresele înregistrate de România în toate capitolele din cadrul MCV

Comisia Europeană a făcut o prezentare de etapă, joi, în reuniunea grupului de lucru al Consiliului UE, privind progresele înregistrate în ultimele şase luni de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în perspectiva raportului MCV de la sfârşitul acestui an, informează agerpres.ro.

Potrivit unor surse din cadrul grupului de lucru, atât Comisia Europeană, cât şi statele membre care au intervenit au evidenţiat progresele înregistrate de România în toate capitolele din cadrul MCV (stat de drept, reforma sistemului judiciar, responsabilizarea sistemului judiciar, eficienţa procesului judiciar şi combaterea corupţiei) şi şi-au exprimat speranţa continuării în acelaşi ritm şi direcţie pentru a consolida rezultatele obţinute şi a avea un raport pozitiv la sfârşitul anului.

Accentul a fost pus mai ales pe numirile recente din sistemul judiciar şi pe rezultate obţinute în combaterea corupţiei la nivel înalt.

A fost evidenţiată atenţia care este acordată revizuirii Constituţiei şi a fost salutată implicarea Comisiei de la Veneţia în acest proces.

Progresele înregistrate de România dovedesc angajamentul ferm al Guvernului de a continua reforma în justiţie şi de a îndeplini obiectivele din cadrul MCV, în strânsă cooperare cu Comisia Europeană şi statele membre, conform surselor citate.  

×
Subiecte în articol: raport mcv Comisia Europeana