x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Europeană, preocupată de "viteza şi consecinţele deciziilor luate în ultimele săptămâni" în România

Comisia Europeană, preocupată de "viteza şi consecinţele deciziilor luate în ultimele săptămâni" în România

10 Iul 2012   •   10:53
Comisia Europeană, preocupată de "viteza şi consecinţele deciziilor luate în ultimele săptămâni" în România

Comisia Europeana si-a exprimat precocuparea privind situatia din Romania, dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu si dupa decizia Curtii Constitutionale care valideaza aceasta decizie, afirma purtatorul de cuvant al Executivului UE.

"Pot spune ca suntem preocupati... de viteza si consecintele deciziilor luate in ultimele saptamani. Avem numeroase intrebari in legatura cu independenta Curtii Constitutionale si a puterii judiciare", a declarat, in aceasta dimineata, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, citat de AFP.

"Am notat ca instanta constitutionala a confirmat ca Parlamentul Romaniei a utilizat proceduri corecte in decizia de suspendare a presedintelui", a precizat Pia Ahrenkilde Hansen, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta pleaca, astazi, la Bruxelles, unde are deja programate intalniri atat cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cat si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Discutia cu presedintele Parlamentului European este prevazuta sa aiba loc maine seara, iar intalnirea cu presedintele Consiliului European a fost programata pentru joi.

Tot pentru joi este deja pregatita intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, conform informatiilor de la Bruxelles.

"Analiza in acest stadiu nu poate fi exhaustiva pentru ca asteptam intrevederea de joi pentru a avea clarificarile pe care le-am cerut", a explicat Ahrenkilde Hansen.

×