x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor va trimite DNA documentele referitoare la ordonanţa de urgenţă ASF

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor va trimite DNA documentele referitoare la ordonanţa de urgenţă ASF

11 Feb 2014   •   09:15
Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor va trimite DNA documentele referitoare la ordonanţa de urgenţă ASF

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis marţi ca documentele solicitate de DNA privind ordonanţa de urgenţă referitoare la înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară să fie trimise procurorilor.

"S-a votat. Vom da punctul nostru de vedere Biroului permanent, cum că este legal să prezentăm aceste documente cu menţiunea că ele sunt afişate pe site şi să inserăm şi în acel punct de vedere scris şi prevederile articolului 72 din Constituţie şi celelalte observaţii cu privire la corespondenţă", a declarat Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei juridice.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut să i se pună la dispoziţie documente referitoare la ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea ASF folosind un mod de comunicare care nu este corespunzător cu democraţia şi cu statul de drept.

"Nu am primit un document oficial din partea procurorului-şef al DNA, aşa cum făcea doamna Kovesi. Am primit din partea unui procuror de secţie vineri o solicitare, astăzi am introdus-o pe ordinea de zi. Ni se cer imperativ documente legate de votul şi dezbaterea pe proiectul cu ordonanţa ASF. Am cerut de urgenţă Comisiei juridice să ne dea un punct de vedere pe această temă şi am primit mandat din partea Biroului permanent să am o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general", preciza Zgonea.

×