x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia juridică a respins cererea privind încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul Ridzi

Comisia juridică a respins cererea privind încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul Ridzi

07 Dec 2010   •   16:47

Deputaţii din Comisia juridică s-au pronunţat, prin vot secret, asupra cererilor de extindere a urmăririi penale şi de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul deputatului PDL.

Astfel, 11 deputaţi au votat că nu sunt de acord cu extinderea urmăririi penale, iar 9 s-au pronunţat în favoarea solicitării în acest sens.

În ceea ce priveşte încuviinţarea percheziţiei informatice, au fost 14 voturi împotriva cererii şi 7 "pentru".

Şedinţa Comisiei juridice s-a desfăşurat cu uşile închise, în absenţa Monicăi Iacob Ridzi.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat, în februarie, Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Iacob Ridzi Monica Maria.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat, în 9 februarie, procurorul general al României să solicite Parlamentului urmărirea penală, iar ministrul Justiţiei să ceară încuviinţare percheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi infracţiuni la legea contabilităţii.

×