x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia juridică din Senat se opune ridicării imunității lui Florian Bodog

Comisia juridică din Senat se opune ridicării imunității lui Florian Bodog

17 Sep 2019   •   14:18
Comisia juridică din Senat se opune ridicării imunității lui Florian Bodog
Sursa foto: observator.tv

Comisia juridică din Senat a votat, în majoritate, împotriva ridicării imunităţii parlamentare a social-democratului Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. Preşedintele Comisiei, Robert Cazanciuc, afirmă că raportul va fi nefavorabil și va fi depus zilele următoare pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Biroului permanent.

"Asta înseamnă că plenul, ca de fiecare dată, este suveran pe această cerere de efectuare a urmăririi penale, dar în Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Titularul cererii de urmărire penală este plenul Senatului. Noi, în Comisia juridică, vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului, apărarea formată de domnul senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru efectuarea urmăririi penale.", a spus senatorul.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său. Consiliera ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în valoare de 77.985 de lei, sumă ce reprezentă prejudiciu la bugetul Ministerului Sănătăţii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: imunitate parlamentară