x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia parlamentară Udrea se întruneşte pe 4 august în prima şedinţă

Comisia parlamentară Udrea se întruneşte pe 4 august în prima şedinţă

29 Iul 2009   •   00:00

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea va fi convocată marţea viitoare, la ora 11.00, în prima şedinţă de la constituire, a declarat preşedintele comisiei, deputatul PNL Ludovic Orban.



Orban a precizat că decizia Camerei Deputaţilor privind înfiinţarea comisiei de anchetă a fost publicată în Monitorul Oficial.

El a adăugat că, în şedinţa de marţi, Comisia va stabili regulamentul de funcţionare, programul de lucru şi documentele care vor fi solicitate Ministerului Turismului.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni seară, cu 103 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi nicio abţinere, hotărârea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului Turismului Elena Udrea, din comisie făcând parte doar deputaţii PSD, PNL şi UDMR.

Din comisia de anchetă facparte deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Ludovic Orban, Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu, precum şi deputatul Lakatos Peter, desemnat de grupul UDMR.

Grupurile parlamentare ale PDL şi ale minorităţilor naţionale nu au desemnat membri pentru comisia de anchetă în cazul Udrea.

Hotărârea Camerei Deputaţilor vine după ce PNL şi PSD au solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice legalitatea cheltuirii banilor publici la Ministerul Turismului, precum şi a modului în care s-au încheiat şi derulat contractele de publicitate privind promovarea turismului.

În cererea comună PSD şi a PNL, semnată de liderii grupurilor parlamenatre ale PSD şi PNL Viroel Hrebenciuc şi Călin Popescu Tăriceanu, depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, se arată că, deşi ministrul Elena Udrea "se plângea", la începutul acestui an, că "deţine un buget mic" şi un buget limitat pentru publicitate, după şase luni se constată "un dezmăţ pe bani publici prin alocarea unor fonduri impresionante pentru programe a căror obiective nu vizează în niciun caz interesul naţional".

Comisia se ocupă de verficarea modului de cheltuire a banilor publici destinaţi pentru campania de promovare "Romania, Land of Choice", pentru programul "De Paşte în Bucovina" sau modul în care a fost atribuit contractul pentru organizarea evenimentului "Lumină la malul mării", precum şi modul în care au fost chetuiţi banii publici pentru desfăşurarea concertului susţinut de Goran Bregovici şi Wedding Funeral Orchestra în staţiunea Mamaia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic