x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Udrea: Doi directori, secretarul general al MT, un secretar de stat, invitaţi joi la audieri

Comisia Udrea: Doi directori, secretarul general al MT, un secretar de stat, invitaţi joi la audieri

11 Aug 2009   •   00:00

Comisia de anchetă în cazul Elenei Udrea va audia, joi, mai mulţi responsabili din Ministerul Turismului, printre care doi directori, secretarul general al MT şi un secretar de stat, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Ludovic Orban, precizând că ministrul nu va fi invitat la această şedinţă.



Întrebat de ce comisia nu a decis încă să o invite pe Elena Udrea la audieri, Ludovic Orban a precizat că ministrul Turismului va fi invitat în momentul în care comisia va considera necesar acest lucru.

"Nu avem toate documentele solicitate, nu avem o vedere de ansamblu. Audierea doamnei ministru Udrea nu este singura care poate să ne furnizeze informaţii relevante, dar vă asigur că o vom invita şi pe domana ministru", a spus Orban.

El a afirmat că, joi, membrii comisiei vor audia directorul Direcţiei Juridice şi de Achiziţii publice din Ministerul Turismului, un director general administrativ, secretarul general al ministerului şi un secretar de stat.

Potrivit lui Ludovic Orban, deputaţii din comisia parlamentară de anchetă nu vor avea audieri miercuri în comisie, ci vor analiza documentele primite şi vor stabili experţii externi pe care intenţionează să-i angajeze.

Orban a mai spus că membrii comisiei au decis ca miercuri să aprobe toate adresele ofciale pe care le vor trimite la diverse instituţii. El a menţionat că deputaţii au fost nemulţumiţi de documentele primite de la Ministerul Turismului şi au decis să revină cu o solicitare mult mai explicită către MT, în care să specifice fiecare tip de document pe care doresc să-l primească de la minister. Deputatul liberal a precizat că deputaţii mai doresc să primescă un punct de vedere de la Unitatea pentru verificarea achiziţiilor publice, dar şi de la Agenţia naţională a funcţionarilor publici, cu privire la statul de funcţii din minister.

Reprezentanţii PSD şi PNL din Comisia de anchetă în cazul Elenei Udrea s-au arătat nemulţumiţi, marţi, de faptul că nu au primit toate documentele cerute Ministerului Turismului, preşedintele comisiei Ludovic Orban susţinând că ministerul nu a trimis nici 1% din documentele solicitate.

"Doamna Udrea ne-a transmis, prin intermediul presei, că va participa la audieri dacă vom avea nelămuriri", a spus Orban, arătând că, printre documentele solicitate Ministerului şi care nu au fost primite de comisie se află statul de funcţii, fişele de post, planul de achiziţii şi unele contracte încheiate de minister.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic