x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Condamnata Elena Udrea se simte nedreptăţită 

Condamnata Elena Udrea se simte nedreptăţită 

de Sînziana Duţă    |    20 Iul 2017   •   10:25
Condamnata Elena Udrea se simte nedreptăţită 

Curtea de Apel Bucureşti a retrimis Instanţei supreme dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 în care sunt judecaţi fostul ministru Elena Udrea, fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana Băsescu, şi consultantul Dan Andronic. Udrea se consideră „nedreptățită” şi a solicitat restituirea dosarului la DNA, pe motiv că fapte­le din rechizitoriu nu corespund cu încadrarea juridică.

Condamnată la şase ani de închisoare cu executare în primă instanţă în dosarul Gala Bute, Elena Udrea susţine că este normal ca politicienii să le ceară bani oamenilor de afaceri în campaniile electorale. „Într-o campanie se cer bani. Acuma... nu i-am cerut eu. O campanie aşa se finanţează. Politicienii se duc la oameni de afaceri şi îi roagă să le finanţeze campania electorală sau partidul, de aia este contra­venţie pe Legea 334 (privind finanţarea partidelor politice – n.r.), nu este infracţiune. Procu­rorii au făcut aşa un rechizitoriu prost, încât au încurcat pe toată lumea”, a acuzat Udrea. Declaraţiile au fost făcute la ieșirea de la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a discutat în procedură de cameră prelimi­nară cine ar trebui să judece dosarul privind plăţile ilegale din timpul campaniei electo­rale din 2009. Dosarul în care sunt judecate Elena Udrea și Ioana Băsescu a fost retrimis la ÎCCJ, după ce Curtea de Apel București a decis că nu are competența de a judeca speța. Instanţa supremă mutase procesul la CAB după ce judecă­torii ÎCCJ au decis, pe 6 iulie, că nu au competența să judece acest dosar, având în vedere că Ioana Băsescu este notar, iar Elena Udrea nu mai este parlamentar Înalta Curte a decis marţi revocarea controlului judiciar pentru Ioana Băsescu, însă aceeași măsură a fost menți­nută în cazul Elenei Udrea. Instanța a admis totuşi o solicitarea fostului ministru de a pleca în Grecia în peri­oada 20 iulie-10 august, Udrea invocând motive medicale. Ioana Băsescu a primit şi ea permisiunea de a merge în Germania din aceleaşi motive. 


Elena Udrea a cerut ieri condiții alternative de executare a pedepselor pentru condamnaţi, dar a explicat că acest lucru nu este posibil deoarece Parlamentul este „slab”, iar liderul PSD Liviu Dragnea este un politician „şantajabil”, care încearcă să facă „tot felul de înţelegeri cu sistemul abuziv”. „Ar trebui un Parlament competent, curajos, nişte politi­cieni cu capul pe umeri să rezolve lucrurile. Dânsul a spus că a avut o înţelegere şi pentru mine asta înseamnă să fie linişte cu dânsul, să nu se vorbească de Brazilia, să nu se vorbească de Tel Drum. Una peste alta, politicieni ca Dragnea au distrus clasa politică”, a susţinut Udrea. 
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea