x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Condiţiile în care PMP va vota Codul Fiscal. "Se oferă un teatru ieftin"

Condiţiile în care PMP va vota Codul Fiscal. "Se oferă un teatru ieftin"

27 Aug 2015   •   10:11
Condiţiile în care PMP va vota Codul Fiscal. "Se oferă un teatru ieftin"
Sursa foto: Eugen Tomac

PMP anunță că parlamentarii formațiunii vor vota Codul fiscal dacă TVA va fi redusă treptat la 21% din 2016 și la 19% din 2017 și fără să existe măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României.

"Parlamentarii PMP nu vor cauționa prin votul lor amatorismul, aventurismul și iresponsabilitatea guvernului Ponta manifestate în domeniul economic. Vom vota Codul fiscal doar în cazul reducerii treptate a TVA la 21% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017, dar fără alte măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României, atât de greu câștigată", arată PMP într-un comunicat remis, joi, Agerpres.

Potrivit sursei citate, relaxarea fiscală propusă de Codul fiscal poate fi utilă cu condiția asigurării resurselor necesare cheltuielilor bugetare, a fondurilor pentru investițiile generatoare de locuri de muncă și a unei mai bune colectări a veniturilor bugetului de stat.

"Amatorismul Guvernului Ponta, în strânsă colaborare cu "specialiștii" PNL, aruncă România într-o zonă a unui deficit de 4-5%, într-o perioadă în care toate țările puternice din UE mizează pe scăderea deficitelor", adaugă PMP.

Reprezentanții PMP mai spun că noul Cod fiscal trebuie analizat doar după încheierea unui ciclu economic.

"Codul fiscal este un proiect ce trebuie să ofere: stabilitate, viziune pe termen lung și predictibilitate. În schimb, în acest moment, pe fondul înțelegerii între PSD și PNL, sprijinită de "interesul național" și cu un acord neserios între președinte și premier asupra cotei TVA, se oferă opiniei publice, în scopuri pur electorale, un teatru ieftin ce simulează o preocupare vizavi de scăderea taxelor și grijă față de populație", conchid aceștia.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: pmp codul fiscal vot