x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conducerea PSD Ilfov a fost dizolvată

Conducerea PSD Ilfov a fost dizolvată

de Gabriela Antoniu    |    20 Noi 2018   •   10:03
Conducerea PSD Ilfov a fost dizolvată
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis ieri, în unanimitate, dizolvarea Biroului Permanent al PSD Ilfov, într-o mişcare menită să o lase pe Gabriela Firea fără susţinere în organizaţie şi în partid. Cum rămăsesese doar vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, ea a renunţat şi la această funcţie, din solidaritate cu colegii săi.

Sancţionarea Gabrielei Firea pentru criticile repetate la adresa liderului PSD Liviu Dragnea a fost propusă de proaspătul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu. El a propus ca în CExN să se voteze schimbarea Gabrielei Firea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Ilfov. De asemenea, Codrin Ştefănescu a propus şi un vot pentru schimbarea Gabrielei Firea din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului. Înaintea şedinţei CEx, Codrin Ştefănescu declarase că este „obligatoriu” ca formaţiunea să tranşeze cazul primarului general al Capitalei, care prin declaraţiile sale „afectează întregul partid”.

De cealaltă parte, Gabriela Firea a spus că i s-a reproşat demisia din PSD a tuturor parlamentarilor de Ilfov. “O măsură nedreaptă, nu are nicio legătură cu realitatea, este tot o răzbunare. Am închis un capitol din viaţa mea. Nu mai deţin nicio funcţie. Sunt un simplu membru”, a spus Firea.

Anterior, ea a susţinut că ştia încă de vineri de planul înlăturării sale de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov. De anul trecut de pe vremea asta, domnul Dragnea voia să taie bugetul Capitalei spunând unor apropiaţi că Gabriela Firea va face doar proiecte mici, spunea că nu mă lasă să fac proiecte mari ca să nu candidez la prezidenţiale”, a afirmat Firea, precizând că nu vrea să fie exclusă din partid, aşa cum a susţinut liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Gabriela Firea a mai spus că noului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i s-a promis susţinere pentru şefia PSD Bucureşti. Andronescu se numără printre pesediştii care au dat startul protestelor anti-Dragnea în partid.

După demisia Gabrielei Firea, conducerea PSD Bucureşti a fost preluată tot interimar de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, iar postul de vicepreşedinte, de Rodica Nassar.

 

 

×