x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conducerile a 36 de organizaţii ale PNL Timiş, dizolvate

Conducerile a 36 de organizaţii ale PNL Timiş, dizolvate

12 Iun 2009   •   00:00

Motivul îl reprezintă rezultatele slabe obţinute la alegerile europarlamentare, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, liderul judeţean al PNL, Cristian Buşoi. Acesta a spus că membrii vizaţi de această măsură şi-au pierdut doar funcţiile de conducere, însă nu au fost daţi afară din partid.



"Niciun membru al PNL nu a fost dat afară din partid. Au fost dizolvate conducerile din 36 de localităţi. Nu aş putea spune câţi membri PNL şi-au pierdut funcţiile, însă în birourile de conducere orăşeneşti sunt nouă până la 15 membri şi mai puţini în cele comunale. În total, în Timiş PNL are 99 de organizaţii locale", a spus Buşoi, citat de Mediafax.

Preşedintele PNL a declarat că Biroul Politic Judeţean a luat această măsură, cu majoritate de voturi, în cazul a şase oraşe care au obţinut scoruri electorale sub media naţională şi 30 de comune care au obţinut sub şapte procente din voturi.

"Toţi primarii şi viceprimarii PNL care au obţinut scoruri slabe, este vorba de doi primari şi şase viceprimari, au fost demişi din funcţiile pe care le deţineau în organizaţie. De asemenea, am decis ca în toate organizaţiile care au obţinut sub şapte la sută, şi sunt 30 de organizaţii, să se demită biroul de conducere şi să se găsească o conducere interimară. Am decis să numim conduceri interimare şi în fruntea organizaţiilor orăşeneşti care au obţinut scoruri sub media naţională, adică Deta, Ciacova, Făget, Buziaş, Jimbolia şi Gătaia", a afirmat Buşoi.

Potrivit preşedintelui PNL Timiş, aceste măsuri nu au vizat conducerea Biroului Politic Municipal Timişoara, deoarece scorul obţinut de acesta a fost cu patru procente peste media naţională.

Cristian Buşoi a adăugat că întregul Birou Politic Judeţean îşi asumă un scor de 25 la sută la alegerile prezidenţiale, iar în cazul unui eşec, întreaga conducere judeţeană urmează să îşi prezinte demisiile.

În judeţul Timiş, alegerile europarlamentare au fost câştigate de PDL care a obţinut 38,32 la sută din voturi, urmat de PSD+PC, cu 27 la sută, şi de PNL, cu 13,41 la sută. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic pnl obţinut