x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, la Congresul PSD: De luni începe campania pentru europarlamentare

Ponta, la Congresul PSD: De luni începe campania pentru europarlamentare

20 Apr 2013   •   11:50
Ponta, la Congresul PSD: De luni începe campania pentru europarlamentare
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că de luni social-democraţii trebuie să se considere în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare din 2014, arătând că la acest scrutin PSD nu se va mai afla sub "umbrela" USL, informează agerpres.ro.

"De luni începem campania pentru alegerile europarlamentare pentru că în mai 2014 nu vom mai avea umbrela USL. Veţi putea demonstra în fiecare organizaţie care este capacitatea noastră de mobilizare, sprijinul pe care PSD îl are şi mă bazez foarte mult pe dvs", a afirmat Victor Ponta, sâmbătă, la Congresul PSD de la Sala Palatului.

El a punctat că social-democraţii trebuie să trateze cu seriozitate alegerile europarlamentare pentru ca grupul social-democrat să fie o delegaţie extrem de importantă în PE.

"De luni vă consideraţi în campanie pentru Parlamentul European", a conchis Ponta. 

Premierul a vorbit şi despre viitorul partidului, afirmând că scopul PSD nu trebuie să fie doar schimbarea lui Traian Băsescu.

"PSD are obligaţia să nu se mulţumească cu victoria de anul trecut. Avem obligaţia să accelerăm schimbarea noastră ca partid şi schimbarea ţării. Cu tot respectul pentru celelalte partide, doar noi putem fi protagoniştii principali ai schimbării. Simt responsabilitatea mea ca lider. Eu trebuie să construiesc împreună cu dumeavoastră noua Românie. Proiectul nostru nu este doar schimbarea lui Traian Băsescu. Trebuie să schimbăm România în ansamblul său", a spus Ponta.

Lucrările celei de a doua zile a Congresului Partidului Social Democrat au început la Sala Palatului, delegaţii urmând să aleagă azi conducerea formaţiunii.

Potrivit programului, în cea de a doua zi a reuniunii social-democraţilor vor susţine discursuri, în calitate de invitaţi, preşedintele PES, Serghei Stanişev, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta programul politic al formaţiunii pentru perioada 2013 - 2016.

PSD va avea, după acest congres, o nouă structură de conducere, după ce, în prima zi a lucrărilor, delegaţii au aprobat modificările la Statutul formaţiunii, care prevede, între altele, introducerea funcţiei de preşedinte executiv.

Potrivit noului statut, PSD are 21 de vicepreşedinţi, din care opt aleşi la nivelul regiunilor de dezvoltare, opt la nivel naţional şi cinci din cadrul Organizaţiei de femei a PSD.

Victor Ponta candidează pentru un nou mandat la şefia PSD, iar Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului. Pentru funcţia de secretar general al PSD favorit este preşedintele PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi aleşi la nivel naţional (opt locuri) candidează: Nicolae Bănicioiu, Eugen Bejinariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Ioan Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova şi Marian Vanghelie.

×
Subiecte în articol: congres psd alegeri psd Victor Ponta