x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congres - Catarama, ignorat de liderii liberali

Congres - Catarama, ignorat de liderii liberali

de Monica Iordache Apostol    |    17 Ian 2006   •   00:00
Congres - Catarama, ignorat de liderii liberali

In timp ce Viorel Catarama incerca sa agite apele in PNL cu solicitari de convocare a unui congres extraordinar, prin care sa fie schimbata conducerea partidului, liderii liberali nu se oboseau sa-i ia in serios declaratiile.

Solicitarile lui Viorel Catarama, de convocare a unui congres extraordinar al PNL care sa schimbe conducerea si strategia partidului, au fost total ignorate de conducerea liberala. Intrebat ce raspunde acestei cereri a lui Catarma, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a replicat nepasator: "E problema lui". "Catarama a afectat in trecut imaginea partidului", a mai spus el, lasand sa se inteleaga ca acum asemenea iesiri sunt nesemnificative si ca autorul lor nu mai risca nici macar vreo sanctiune.

CARAIBE. De altfel, liderii liberali il considera pe Catarama "intr-o permanenta vacanta", mai ales ca se barfea prin partid ca abia s-a intors din Caraibe. "Ii uram concediu placut in continuare", ar fi spus secretarul executiv al PNL, Dan Motreanu, ieri, in cadrul Biroului Permanent, cand cineva a amintit declaratiile acestuia. Si vicepresedintele Teodor Melescanu a spus ca propunerile lui Catarma nu pot fi luate in serios atat timp cat nu au fost prezentate conducerii partidului, ci doar presei. "Daca are idei, sa le propuna organizatiei din care face parte, ca orice membru, si daca sunt asumate de colegii sai, le discutam in conducerea partidului", ne-a declarat Melescanu. Vicepresedintele Puiu Hasotti a catalogat si el declaratiile lui Catarama drept "comicarii" si i-a recomandat acestuia sa intre in silenzio-stampa pentru 20 de ani.

CERERI. Viorel Catarama a cerut ieri convocarea unui congres extraordinar, in urma caruia PNL sa-i solicite presedintelui Traian Basescu sa numeasca un premier din partea PD, sa fie fixat ca obiectiv castigarea de catre PNL a Primariei Capitalei in 2008, sa se stabileasca participarea pe liste comune cu PD la alegerile generale din 2008, sa se aleaga un candidat liberal pentru alegerile prezidentiale din 2009 si sa se stabileasca realizarea fuziunii cu PPCD in perioada urmatoare si cu PD dupa 2009, precum si afilierea la Partidul Popular European. Prin retragerea lui Tariceanu din functia de premier, liberalii nu ar trebui sa renunte la guvernare, ci doar sa intre in Eecutiv cu un numar negociat de ministri. Pentru realizarea acestor obiective, congresul ar trebui sa aleaga o noua conducere a PNL, iar protocolul Aliantei D.A. ar trebui renegociat, a mai spus Catarama.

El a precizat ca actuala conducere liberala a facut sase greseli care duc la declinul partidului, printre care nominalizarea presedintelui partidului ca prim-ministru, abandonarea culoarului de centru-dreapta in favoare PD, renuntarea fara lupta la Primaria Capitalei, tot in favoarea PD, si faptul ca a permis lipirea de PNL a etichetei de "partid al grupurilor de interese". Catarama a facut si o alta precizare: nu vizeaza nici o functie in partid.

CONFUZIE. Conform statutului PNL, un congres extraordinar se poate convoca la propunerea a mai mult de jumatate din filiale, dar Catarama a refuzat sa spuna pe sprijinul cator organizatii se bazeaza.

Mai mult, el a sustinut ca propunerile lui sunt agreate de multi "membri simpli ai partidului" si ca nu il intereseaza faptul ca liderii de la centru ii ignora mesajul.

IN STAND-BY
Catarama i-a trimis un mesaj si fostului presedinte liberal Theodor Stolojan. El a spus ca Stolojan ar trebui sa demisioneze din functia de consilier prezidential, sa se reintoarca in viata partidului si "sa contribuie ca simplu membru la consolidarea polului de dreapta". Stolojan a parut ca nu tresare din prima la chemarea lui Catarama. Intrebat daca i se pare tentanta ideea reintoarcerii in partid, Stolojan a precizat ca nu vrea sa faca nici un comentariu si ca deocamdata nu are "dorinta de a face nici o declaratie".

×
Subiecte în articol: politic pnl partidului catarama