x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congres extraordinar - Cursa dosarelor pentru sefia PSD

Congres extraordinar - Cursa dosarelor pentru sefia PSD

de Lavinia Dimancea    |    01 Dec 2006   •   00:00

Sefia PSD are doi pretendenti oficiali. Aflati parca la intrecere, Mircea Geoana si Sorin Oprescu si-au depus ieri amandoi dosarul de candidatura pentru functia de presedinte al partidului. Antonie Iorgovan, care si-a anuntat si el intentia de a intra in cursa, nu si-a oficializat deocamdata candidatura.
La functia de secretar general, cel mai vrednic s-a dovedit Miron Mitrea, fiind singurul care si-a depus dosarul pana la acest moment.
In schimb, pentru cele 15 posturi de vicepresedinti, dosarele curg garla. Pana ieri se inscrisesera la un post de vice Ovidiu Natea, Ion Calin, Constantin Nita, Ilie Sarbu, Dan Nica, Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu si Iulian Popa, seful unei organizatii locale bucurestene.
Candidaturile pot fi depuse pana la 5 decembrie.
In ceea ce-l priveste pe Ion Iliescu, acesta nu se arata interesat de o candidatura la sefia PSD. "Am 76 de ani. Nu mai am nici 60, nici 50. Eu raman ca o autoritate morala a partidului, dar nu mai este cazul sa mai revin eu", a spus Iliescu, adaugand ca nu este prea incantat nici de o functie de presedinte de onoare.

×
Subiecte în articol: politic