x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congres la 20 ianuarie - PC işi va schimba conducerea

Congres la 20 ianuarie - PC işi va schimba conducerea

de Dana Piciu    |    30 Noi 2007   •   00:00
Congres la 20 ianuarie - PC işi va schimba conducerea

Liderul PC, Dan Voiculescu, a convocat ieri congresul partidului pentru 20 ianuarie 2008, congres la care se va alege o nouă conducere a partidului.



Liderul PC, Dan Voiculescu, a convocat ieri congresul partidului pentru 20 ianuarie 2008, congres la care se va alege o nouă conducere a partidului.

Dan Voiculescu nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al partidului. "Aşa cum e firesc, eu am să mă ţin de cuvănt, intotdeauna mi-am respectat cuvăntul, am convocat congresul partidului, iar congresul va alege o nouă conducere a partidului. Aşa cum am spus, dacă rezultatul la alegeri va fi sub 5%, acest partid va avea o nouă conducere", a explicat Dan Voiculescu.


DEMISII. Biroul Politic al PC a analizat ieri şi rezultatele de la euroalegeri ale fiecărei organizaţii in parte, iar toţi liderii de filiale care nu au obţinut cel puţin 5% la scrutin şi-au prezentat demisiile de onoare. Dintre aceste demisii doar 11 (ale liderilor de la Constanţa, Dămboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare, Braşov) au fost acceptate, 22 au fost refuzate după ce s-a luat in calcul "dinamica şi potenţialul respectivelor organizaţii şi lideri", iar şapte dintre organizaţiile locale (Iaşi, Vrancea, Tulcea, Ilfov, Sibiu, Suceava, Bucureşti) care au situaţii aparte sunt incă in analiză. Analiza va fi făcută de o Comisie de evaluare formată din Dan Voiculescu, Eugen Durbacă, Florin Anghel şi Daniela Popa. "Le mulţumesc celor 150.000 de romăni care au votat cu PC. Ii felicit pe Eugen Durbacă de la Galaţi şi pe Florin Anghel de la Prahova pentru rezultatele obţinute", a mai spus Dan Voiculescu.

El a precizat că cele 22 de demisii nu au fost acceptate "pentru că eşecul are cauze obiective". Incepănd de ieri PC a semnat un contract cu o companie de marketing politic care va analiza motivele pentru care partidul nu a trecut pragul electoral.

×
Subiecte în articol: politic dan