x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congres PNL, în martie

Congres PNL, în martie

01 Feb 2010   •   00:00

Liberalii au decis organizarea unui Congres extraordinar la 5-7 martie, Crin Antonescu fiind singurul care şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat. Tăriceanu critică ideea unui congres "pentru funcţii".



"PNL va avea un Congres extraordinar în zilele de 5-6-7 martie 2010, la Bucureşti. Această propunere a fost adoptată exact cu 85 de voturi «pentru», patru «împotrivă» şi 26 de abţineri", a anunţat Crin Antonescu. El a adăugat că se va constitui o comisie pentru modificarea statutului, condusă de Mircea Ionescu-Quintus, menţionând că norma de reprezentare va rămâne aceeaşi, Congresul fiind extraordinar doar pentru data de desfăşurare.

Întrebat dacă la congres va fi o concurenţă pe funcţii sau moţiuni, Antonescu a spus că nu a fost conturată o astfel de opţiune în această privinţă. "Vom vedea. Cum partidul cred că are de făcut opţiuni majore de natură politică, strategică, nu este exclusă nici varianta moţiunilor, vom vedea în zilele următoare", a spus Antonescu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat însă că nu vede necesar un congres a cărui principală miză să fie modificarea statutului şi alegerile, el propunând un congres-dezbatere naţională pe valorile liberale şi proiectele PNL. Întrebat despre o eventuală candidatură, Tăriceanu a evitat să dea un răspuns.

×
Subiecte în articol: politic pnl congres