x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La Congresul PSD, Viorica Dăncilă, a anuntat cat vor fi pensiile romanilor

La Congresul PSD, Viorica Dăncilă, a anuntat cat vor fi pensiile romanilor

10 Mar 2018   •   15:23
La Congresul PSD, Viorica Dăncilă, a anuntat cat vor fi pensiile romanilor

Viorica Dăncilă, a propus, în discursulde la Congresul PSD, unde candidează pentru funcția de președinte executiv, 100 de măsuri ce vor fi aplicate în acest an. Printre acestea se numără intrarea în vigoare a legilor justiției, dar și creșterea pensiilor și modificarea curiculei și a programei școlare.

 

”Înființarea tribunalelor de achiziții publice. Vreau să adoptăm modelul german. Vom reduce termenul de rezolvare a contestațiilor și termenul de atribuire.Vom adopta legea finanțelor publice locale, legea turismului, vom modifica legea redevențelor, legea minelor, legea lobby-ului, legea violenței domestice. Vom introduce dispozitivele electronice de monitorizare pentru ca femeile să nu mai moară cu ordinele de protecție în brațte. Da, domnule președinte, anul acesta vrem să intre în vigoare noile legi ale justiției. Va intra în vigoare codul administrativ. Înființarea unui departament de achiziții centralizate, implementarea noului sistem de achiziții publice.

Vom introduce formularul unic, factura electornică, înființarea filtrului 2 în vamă, extinderea vămilor de la Giurgiu și Constanța. Introducerea indicatorilor de performanță în administrația locală, evaluarea anulă, bonusuri. În cazul nerespectării indicatorilor, contractele vor înceta. O nouă lege a adopților, modificarea codului muncii. Asigurarea salarilului minim diferenția pe categorii de studii, corelarea zilelor libere cu cel la nivel european.

Va fi adoptat programul de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri. Vom avea programul pentru programul cu persoanele cu dizabilități, crearea unui fond de 100 de milioane de lei, vom stimula fiscal activitatea ONG-urilor de profil, vom da amenzi celor care nu respectă legislația pentru aceste persoane.

Construcția a 50.000 de locuințe pentru seniori. Acordarea unui voucher de 2250 de euro pentru reabilitarea caselor. Vom atrage 450 de milioane de euro. Vom renova 500 de biserici, finalizarea a 893 locuințe, peste 2000 de km de drumuri comunale. Pensia minimă 640 de lei, punctul de pensie de 1.100 de lei și legea pensiilor. Pensia minimă va fi de 775 lei, iar punctul de pensie 1775 lei, în 2020, adică dublu față de momentul preluării guvernării.

Legea educației și modificarea curiculei și a programei școlare. Introducerea de măsuri care să reducă violența din școli, infrastructură școlară.În domeniul sănătății demarea execuției spitalului republican, a 5 spitale regionale, a spitatlului metropolitan București.

Vom adoptat legislația parteneriatului public privat. Vom înființa o structură ce va implementa proiectele de parteneriat public privat și de ajutor de stat. Fondul Național de Dezvlotarea, Fondul Suveran de Investiții sunt pe listă, alături de Banca de Dezvoltare. Finalizarea a 92 de cămine culturale și a 6 bazine de înot, emisiunea de obligațiuni ”Centenar”. Vrem ca lista cu investiții să se definitiveze la 1 decembrie pentru banii ce vor fi alocați pentru cultură în următorii 7 ani.”, a declarat Viorica Dăncilă. Antena 3

×