x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congresul PC, la 28 februarie

Congresul PC, la 28 februarie

de Aniela Nine    |    25 Ian 2010   •   00:00

Consiliul Naţional al PC, întrunit sâmbătă la Bra­şov, a decis organizarea Congresului formaţiunii la 28 februarie, după ce Daniela Popa şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte şi din partid.

Singura candidatură anunţată deocamdată pentru funcţia de preşedinte al PC este cea a lui Daniel Constantin, secretar executiv al PC şi fost director al APIA.

La Consiliu s-a decis şi modificarea statutului parti­dului, în sensul reducerii numărului de vice­pre­şe­dinţi, şi organizarea departamentelor partidului pe domenii de activitate, care vor forma aşa-numitul "Gu­vern din umbră". Şi relaţia cu PSD a fost abordată în cadrul Consiliului, mai mulţi lideri de filiale ex­pri­mându-şi nemulţumirea faţă de colaborarea cu social-democraţii. "Sunt foarte mulţi lideri judeţeni care-şi pun problema de a nu mai fi în alianţă cu PSD, dar o decizie vom lua după ce facem o analiză la nivelul întregii ţări. Este posibil să continuăm, la fel cum este posibil să nu continuăm. După ce şi PSD îşi va valida noua conducere, se va sta la masă şi se va analiza ceea ce a fost bine şi ceea ce a fost rău în ac­ti­vitatea care s-a desfăşurat pe baza acestui acord", a spus Daniel Constantin.

De altfel, la alegerile locale din 2012, conservatorii au decis să candideze pe liste proprii. Cât priveşte locul de deputat rămas vacant în Colegiul 19 din Sectorul 4, vicepreşedintele PC şi primarul acestui sector, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că va fi desemnat un candidat al conservatorilor, neacceptând negocieri cu PSD pe acest subiect.

×
Subiecte în articol: politic