x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consilierii lui Basescu de la Cotroceni intra in ANCHETA ERATA?

Consilierii lui Basescu de la Cotroceni intra in ANCHETA ERATA?

de Dan Constantin    |    05 Iun 2015   •   11:36
 Consilierii lui Basescu de la Cotroceni intra in ANCHETA ERATA?

Redeschiderea dosarului ''Erata la referendum'' dupa marturia exploziva a fostului membru CSM, judecatorul Toni Neacsu, va aduce in prim plan si alte persoane care s-au aflat pe traseul deciziei Curtii Constitutionale.

Toni Neacsu si judecatorul Dumbrava, si el membru CSM au dezvaluit ca in interiorul acestei institutii s-au redactat acte cu un continut juridic menite sa il salveze de suspendare peTraian Basescu in vara anului 2012.

Cu siguranta vor fi audiati, portrivit unor surse judiciare, si alti membri ai CSM din acea perioada, in primul rand Alina Ghica si Floarea Haineala, presedinta si vicepresedinta institutiei.

Reprezentarea in instante a Presedintelui Romaniei este asigurata institutional de departamentele legislativ si juridic ale Administratiei prezidentiale. Consilierul prezidential specializat era Stefan Deaconu, profesor de drept care si-a dat demisia de la Palatul Cotroceni in luna iulie, in focul procedurii de suspendare.

Demisia'' din motive personale'' capata acum o alta conotatie si poate fi legata de declaratiile care sustin ca actele juridice menite sa il apere pe Basescu erau redactate in afara circuitului legal.

Dupa demisia lui Deaconu atributiile au fost preluate de consilierul de stat Claudiu Dinu care a ramas alaturi de Basescu pana la finalul mandatului, in decembrie 2014. Deaconu si Dinu au participat si au cunostinte despre intreg mecanismul de decizie al Curtii Constitutionale in care'' erata'' a avut un rol determinant, salvator pentru Basescu.

×
Subiecte în articol: erata ancheta consilieri basescu