x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consiliului Investitorilor Străini, îngrijorat de modificările aduse Codului Penal

Consiliului Investitorilor Străini, îngrijorat de modificările aduse Codului Penal

02 Feb 2017   •   12:20
Consiliului Investitorilor Străini, îngrijorat de modificările aduse Codului Penal

Mediul de afaceri are nevoie de încredere, transparenţă şi predictibilitate, iar lupta împotriva corupţiei şi reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale, se arată într-un comunicat al Consiliului Investitorilor Străini (FIC), remis joi Agerpres. 

'Consiliul Investitorilor Străini îşi alătură vocea comunităţii de afaceri din România şi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care Guvernul României a adoptat recent o serie de modificări la Codul Penal. FIC a susţinut mereu predictibilitatea şi transparenţa procesului legislativ şi a apreciat rezultatele luptei anticorupţie. Aplicarea principiilor statului de drept şi ale economiei de piaţă, precum şi respectarea legilor sunt ingrediente esenţiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populaţiei', spun reprezentanţii FIC. 

Aceştia apreciază că încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar şi de asemenea un interval de timp foarte mare. 

Consiliul Investitorilor Străini numără în prezent 130 de companii membre, ale căror investiţii cumulate reprezintă în jur de 40 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent. 

Reprezentanţii FIC spun că obiectivul său principal a fost şi rămâne promovarea creşterii economice sustenabile, care să aibă la bază un climat din ce în ce mai bun pentru investiţii în România. În cei 19 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre au susţinut întotdeauna ideea că drumul către dezvoltare economică nu poate fi parcurs decât prin dialog între comunitatea de afaceri şi autorităţi.

GALERIE FOTO - Cel mai mare protest din ultimii 27 de ani

 

Comisia Europeană cere Guvernului României să reevalueze ordonanţa de urgenţă

 

Iohannis: Solicit ministrului de Interne şi Jandarmeriei să explice de ce au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică

 

×