x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele au început cu delegaţia PNL

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele au început cu delegaţia PNL

14 Dec 2016   •   11:14
Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele au început cu delegaţia PNL

Consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi formaţiunile care vor intra în Parlament au început miercuri, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia PNL.

Delegaţia liberalilor este formată din Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Cristian Buşoi şi Marian Petrache.

Potrivit invitaţiei adresate liderilor formaţiunilor politice, şeful statului ar fi trebuit să aibă primele consultări cu delegaţia PSD, însă social-democraţii nu s-au prezentat la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că invitaţia venită din partea şefului statului este fundamentată greşit pe un articol din Constituţie.

Şi ALDE consideră prematură invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa miercuri la consultări în vederea formării noului guvern, precizând că va lua parte la acestea după convocarea Parlamentului, validarea mandatelor deputaţilor şi senatorilor şi constituirea unei majorităţi absolute fie de către un singur partid, fie de către o alianţă.

Şeful statului se va mai consulta cu USR, de la ora 12,00, cu UDMR, de la ora 16,00, cu PMP, de la ora 17,00, şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale de la ora 18,00. AGERPRES

×