x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Contre pe tema pensiilor

Contre pe tema pensiilor

de Monica Iordache Apostol    |    20 Iul 2007   •   00:00
Contre pe tema pensiilor
Sursa foto: Christian Silva/

Şedinţa de ieri a CSAT a fost incă un prilej ca preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian (foto), să se contrazică pe tema majorării pensilor.

Şedinţa de ieri a CSAT a fost incă un prilej ca preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian (foto), să se contrazică pe tema majorării pensilor. La inceputul şedinţei, şeful statului i-a repetat lui Vosganian că nu vor exista bani pentru plata pensiilor in 2009 şi 2010, ministrul Finanţelor a susţinut că au fost identificate resursele necesare, spun surse participante la şedinţa CSAT. Premierul Tăriceanu a fost absent fiind plecat in străinătate pentru un control medical.

CSAT a aprobat ieri planul de transformare a armatei in conformitate cu statutul Romăniei de membru al NATO şi UE sub aspectul inzestrării, al structurii de forţe, al dinamicii de personal şi al asistenţei medicale. Membrii CSAT au aprobat acordarea a 2,38% din PIB pentru dotarea armatei. In acelaşi context, CSAT a discutat şi despre dinamica de personal şi asistenţă medicală din sistemul militar. Astfel s-a aprobat modificarea structurii de personal militar, aşa incăt subofiţerii şi maiştrii militari să devină majoritari ca personal, şi s-au stabilit condiţiile in care se poate imbunătăţi dotarea spitalelor de campanie din teatrele de război in care Romănia a trimis militari. Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT s-a aflat şi o analiză elaborată de MAE pe tema anunţului Federaţiei Ruse de retragere din Tratatul privind Forţele Convenţio-nale din Europa (CFE). Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a prezentat consecinţele retragerii Rusiei, fără insă ca membrii consiliului să il discute sau să ia vreo decizie. Propunerea lui Cioroianu a fost aceea ca Romănia să sprijine o poziţie comună a NATO in sensul respectării Tratatului.

×
Subiecte în articol: politic