x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Copos - Se modifica legea firmelor

Copos - Se modifica legea firmelor

29 Oct 2005   •   00:00

Legislatia privind societatile comerciale va fi modernizata, in principal prin modificarea prevederilor Legii 31/1990, a anuntat ieri vicepremierul Gheorghe Copos. "Ne propunem sa modernizam legislatia prezenta prin adoptarea celor mai bune standarde si practici internationale de guvernare corporativa - cerinta obligatorie pentru Romania, daca vrem sa devenim competitivi pe piata internationala si sa fim pregatiti pentru integrarea europeana", a spus el.

STANDARD UE. Astfel, legea societatilor comerciale va fi armonizata cu directivele europene si practicile OECD in domeniul guvernarii corporative. In noua lege vor fi introduse si o serie de prevederi care sa reglementeze activitatea de holding, a anuntat Copos. El a scos in evidenta principiile OECD potrivit carora actionarii trebuie sa aiba anumite drepturi: de a-si transfera liber actiunile, de a obtine rapid informatii relevante despre corporatie, de a participa in mod semnificativ la adunarile generale ale actionarilor si de a participa la impartirea profitului corporatiei. "Protectia acestor drepturi in mod adecvat in legislatie va motiva participarea investitorilor la finantarea dezvoltarii companiilor romanesti si din pozitia de actionari minoritari", a subliniat Copos.

De asemenea, vicepremierul a atras atentia ca trebuie facute eforturi pentru reducerea in mod real a birocratiei in relatia dintre mediul de afaceri si administratia publica. (F. Z.)

×
Subiecte în articol: politic