x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu: Domnul Tokes trebuia să candideze de la început în Ungaria, ne-ar fi scutit de o luptă

Corina Creţu: Domnul Tokes trebuia să candideze de la început în Ungaria, ne-ar fi scutit de o luptă

de Agerpres    |    02 Mai 2014   •   21:34
Corina Creţu: Domnul Tokes trebuia să candideze de la început în Ungaria, ne-ar fi scutit de o luptă

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, care ocupă prima poziţie pe lista social-democcată pentru scrutinul din 25 mai, a declarat vineri, la Oradea, că Tokes Laszlo trebuia să candideze de la început în Ungaria, pentru că oricum s-a luptat pentru interesele ungare.

"Ştim foarte bine că în ultimii cinci ani domnul Tokes a reprezentat România, dar de fapt s-a luptat pentru interesele Ungariei. Candidează acolo unde trebuia de la început şi ne-ar fi scutit şi pe noi de această luptă continuă de care nu aveam nevoie", a declarat vineri seară, Corina Creţu, la debutul unei vizite de trei zile în Bihor, în cadrul campaniei electorale.

Eurodeputatul consideră că, probabil, "obsesia" lui Laszlo Tokes va rămâne tot "autonomia", subiect pe care îl va ridica în continuare în Parlamentul European, motiv pentru care şi-a manifestat speranţa ca totuşi preşedintele Traian Băsescu să-i retragă Ordinul Steaua României.

"Chiar nu cred că un om care denigrează şi atacă fundamentele de bază ale statului unitar naţional român merită să aibă această distincţie", a subliniat Corina Creţu.

Pe de altă parte, eurodeputata a menţionat rolul pe care îl are UDMR - cu doi miniştri care îşi fac datoria cu profesionalism - în alianţa de la guvernare. "Mesajul meu este că nu confundăm UDMR cu Laszlo Tokes. Este un regret al nostru că a trebuit să alegem între a coopta UDMR la guvernare sau a lăsa guvernarea în mâinile lui Traian Băsescu", a precizat Corina Creţu. Ea consideră că a fost o alegere înţeleaptă şi deşi liberalii, cu care USL a pornit la drum, i-au părăsit, îi aşteaptă totuşi să continue proiectul demarat împreună.

"Aşteptăm rezultatele alegerile şi sperăm ca PNL-ul să revină mai devreme sau mai târziu lângă noi, refăcând acest proiect USL, în care oamenii şi-au pus speranţa", a mai spus Corina Creţu. De asemenea, ea şi-a manifestat speranţa ca oamenii să sesizeze că PSD a fost abandonat "fără niciun motiv", atâta vreme cât, amintea ea, "economia României merge foarte bine, este pe primul loc în UE, suntem lăudaţi de toate instituţiile internaţionale", în afară de un motiv pur personal, politic, electoral.

Orădenii care s-au aflat vineri seară în parcul Bălcescu din Oradea au avut ocazia de se întâlni şi discuta şi cu eurodeputatul PSD Ioan Mircea Paşcu, poziţia opt în lista de candidaţi a partidului pentru 25 mai. Întrunirea din parcul Bălcescu, unde în perioada 1-4 mai sunt organizate o serie de manifestări ocazionate de Ziua Muncii şi Ziua tineretului, precede mai multe activităţi electorale pe care cei doi candidaţi importanţi le vor efectua în Bihor. 

×