x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu: Nu mai vrem ca popularii să conducă în Europa

Corina Creţu: Nu mai vrem ca popularii să conducă în Europa

de Agerpres    |    30 Apr 2014   •   21:22
Corina Creţu: Nu mai vrem ca popularii să conducă în Europa

Alegerile din 25 mai trebuie să reprezinte momentul în care social-democraţii vor lua locul popularilor la conducerea instituţiilor europene, a afirmat miercuri, la Piteşti, europarlamentarul Corina Creţu, care candidează pentru un nou mandat din partea alianţei PSD-UNPR-PC.

"Sunt bucuroasă să văd că ultimele sondaje arată un avans al stângii europene, pentru că eu cred că, după zece ani de dominare a Parlamentului European şi a Comisiei Europene de către dreapta, care a promovat această politică de austeritate şi care a fost foarte partizană în ceea ce priveşte România, a sosit momentul ca social-democraţii să câştige. Dacă vom câştiga Parlamentul European, vom putea pune în practică politica creşterii economice, politica creării de noi locuri de muncă, abandonând această filosofie a tăierilor de salarii şi de pensii, specifică guvernelor de dreapta în toată Europa. Practic, noi trebuie să spunem tuturor că nu mai vrem ca popularii să conducă în Europa", a declarat Corina Creţu.

Ea a atras atenţia şi asupra riscului reprezentat de partidele extremiste, care au câştigat teren în mai multe state europene şi au şanse să obţină un rezultat bun la alegerile europarlamentare.

"Nu trebuie să scăpăm din vedere contextul internaţional. În multe ţări, forţele extremiste, populiste, care şi-au găsit drept ţapi ispăşitori românii şi bulgarii pentru toate neîmplinirile din ţările lor, capătă un avans şi, din păcate, sondajele arată că aproape 15-20% din viitorul Parlament European va fi format din aceşti oameni, care atacă în mod făţiş şi denigrează România. Eu cred că trebuie să avem în Parlamentul European oameni cunoscuţi, care reuşesc să se bată pentru interesele cetăţenilor români", a spus Corina Creţu.

Europarlamentarele Daciana Sârbu şi Corina Creţu, ambele aflate pe lista de candidaţi a alianţei PSD-UNPR-PC pentru Parlamentului European, au participat miercuri seară, la Piteşti, la o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor locale social-democrate din judeţul Argeş.

×