x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu: Sunt şanse mari ca bugetul să pice în plenul Parlamentului European

Corina Creţu: Sunt şanse mari ca bugetul să pice în plenul Parlamentului European

11 Feb 2013   •   12:32
Corina Creţu: Sunt şanse mari ca bugetul să pice în plenul Parlamentului European
Sursa foto: Intact Images

Europarlamentarul PSD Corina Creţu susţine că sunt şanse foarte mari ca bugetul ţărilor europene să cadă la vot în plenul Parlamentului European. Ea a criticat acest buget şi a argumentat cu declaraţiile celor patru grupuri politice din PE, inclusiv cel al PPE, care au apreciat că acesta este cel mai prost buget de la înfiinţarea Uniunii Europene.

"Şi cel mai probabil acest buget va cădea în plenul PE. Noi, ca români, am văzut apelul colegilor noştri, cred că e ipocrit, cred că România pierde foarte mult cu acest buget pe care l-a avut şi când nu avea pe nimeni reprezentant la masa negocierilor. Practic, nu văd ce a câştigat România, a intrat la negocieri cu 49 de miliarde şi a ieşit cu nouă miliarde mai puţin. (...) De fapt, joia trecută România a mai pierdut trei miliarde, care s-au luat din fondurile structurale şi de solidaritate. Cred că este în interesul României ca acest buget să pice, pentru că s-a abdicat de la valorile pe care este fundamentată UE şi au triumfat egoismele naţionale", a afirmat Corina Creţu, potrivit Agerpres.

Ea precizat că, practic, nici unul dintre reprezentanţii ţărilor membre UE nu este mulţumit de acest buget, "în afară de preşedintele Traian Băsescu".

În opinia eurodeputatei, ar fi mai bine să se meargă pe buget anual, mai ales că la anul se va schimba componenţa Consiliului European, social-democraţii sperând să existe o majoritate socialistă în cadrul acestuia.

Corina Creţu a mai spus că nu există ţări donatoare atunci când este vorba despre România.

"Noi suntem contributori net, plătim la UE ce avem de plătit, dar pe de altă parte nu suntem răsplătiţi ca o ţară cu drepturi depline şi cred că de aceasta trebuie să se preocupe şeful statului", a spus Corina Creţu, care a menţionat că europarlamentarii nu au fost chemaţi niciodată la consultări în ultimii şapte ani.

×