x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corneliu Vadim Tudor: Congresul de la Alba Iulia, total ilegal

Corneliu Vadim Tudor: Congresul de la Alba Iulia, total ilegal

26 Iul 2013   •   14:11
Corneliu Vadim Tudor: Congresul de la Alba Iulia, total ilegal
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a calificat vineri drept ilegală convocarea Congresului PRM, care se va desfăşura la Alba Iulia, informează agerpres.ro.

"Ei sunt câteva sute de persoane. PRM are 300.000 de membri. (...) Dumitru Badea are 74 de ani, Gheorghe Acatrinei are 85 de ani. Aştia revigorează partidul?", a declarat, pentru AGERPRES, Vadim Tudor, care a acuzat că organizatorii congresului de la Alba Iulia ar vrea să pună PRM "la picioarele" lui Dan Voiculescu.

"Acest congres e total ilegal. Plenara făcută de ei pe 15 iunie e făcută cu o ştampilă falsă. Pe hârtiile lor apare o ştampilă pe care scrie Biroul Permanent al PRM, care nu e persoană juridică, e organ de conducere convenit între noi. O făcătură ordinară în spatele căreia a stat (...) Funar pe care Biroul permanent l-a dat afară ieri (n.r. - joi). Aşa cum şi-a băgat partidul, PUNR, în groapă, aşa vrea să bage şi PRM", a afirmat Corneliu Vadim Tudor.

El a precizat că nu se va duce la Alba Iulia întrucât contestatarii săi nu trebuie luaţi în seamă şi trebuie "să dovedească în justiţie dacă sunt legali".

"De ce să mă duc (n.r. - la Alba Iulia), să-i arunc pe geam? (...) Îi dau ei afară pe Ilie Ilaşcu, Mitzura Arghezi, pe dr Găucan, Anca Petrescu? Lasă-i să-şi facă damblaua, să-i arate lui Voiculescu că ei reprezintă ceva. Să vedem dacă le dă ăla o leţcaie. (...) I-am acţionat în justiţie, am arătat ce falsuri sunt acolo şi se va judeca. Asta e singura contracarare. Acum o săptămână am avut congres extraordinar care m-a reconfirmat în funcţie. Am depus ieri la Tribunal actele de la congresul nostru extraordinar şi, în privinţa lor, în urmă cu o lună am cerut, de asemenea, un termen de judecată. Ei trebuie să facă dovada că sunt legali, că au ştampile bune, adevărate. Au folosit hârtii false, semnături false", a susţinut Vadim Tudor, care a acuzat că în spatele acestor acţiuni se află Gheorghe Funar.

Delegaţi din peste 30 de filiale ale Partidului România Mare se vor reuni, sâmbătă, la Alba Iulia, într-un Congres extraordinar al PRM, organizat de liderii partidului care în urmă cu două luni l-au revocat din funcţia de preşedinte al PRM pe Corneliu Vadim Tudor.

Dumitru Badea, preşedintele filialei PRM Neamţ şi organizatorul congresului a declarat, pentru AGERPRES, că sâmbătă vor fi reconfirmate deciziile luate în Plenara Consiliului Naţional al PRM, din 15 iunie, când, odată cu revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor, au fost dizolvate Comitetul Director şi Biroul Permanent ale partidului.  

×
Subiecte în articol: corneliu vadim tudor congres prm