x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corupţia, paravanul luptei pentru putere

Corupţia, paravanul luptei pentru putere

de Gabriela Antoniu    |    28 Noi 2018   •   13:30
Corupţia, paravanul luptei pentru putere

Tăriceanu a susţinut ieri că referatul privind persoana sa transmis de procurori Parlamentului are ca scop intimidarea lui şi a celor care îl susţin în lupta împotriva exceselor şi abuzurilor din justiţie.

"Dă impresia oamenilor că Parlamentul este ocupat, mobilat de oameni care sunt toţi corupţi, că Guvernul este incapabil, că primarii, pentru că şi ei au fost prinşi în acest vârtej, nu conduc localităţile decât spre beneficiul propriu şi sigur că atunci concluzia care vine în mod natural, firesc, este următoarea: Nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de 100 de procurori vânjoşi, împreună cu 200 de ofiţeri cu ochi albaştri, care ascultă pe toată lumea şi decid ei cine e bine să conducă România şi cine nu, în pofida voturilor date de cetăţeni? Ce mai contează votul cetăţenilor, lăsaţi-ne pe noi că facem noi curăţenie, îi dăm la o parte pe unii şi îi punem pe ai noştri să conducă ţara. Asta a fost esenţa demersului în ultimii zece ani, făcut de aşa-zisele instituţii care combat corupţia, pentru că corupţia, de fapt, a fost paravanul în spatele căruia s-a desfăşurat o aprigă luptă pentru putere, pentru influenţă", a declarat ieri Tăriceanu, după audierea sa în Comisia Juridică a Senatului.

DNA a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Tăriceanu pentru luare de mită. Votul în Comisie va fi dat marţea viitoare.

×
Subiecte în articol: tariceanu dna