x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cotroceni - Basescu isi ia un nou consilier

Cotroceni - Basescu isi ia un nou consilier

de Radu Tudor    |    30 Noi 2005   •   00:00
Cotroceni - Basescu isi ia un nou consilier

Potrivit unor informatii oficiale, in cadrul Departamentului Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale va fi angajat un nou consilier de stat. Acesta va avea ca responsabilitate siguranta nationala. Actualul consilier de stat Constantin Degeratu ramane pe functie, el urmand sa coordoneze problemele de aparare si ordine publica, respectiv relatia cu Ministerul Apararii Nationale (MApN) si Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Noul consilier de stat pentru informatii va conduce Oficiul pentru Informatii Integrate (OII), structura ce coordoneaza nemijlocit activitatea Comunitatii Nationale de Informatii. Potrivit articolului 5 din ultima hotarare a CSAT, "planificarea si evaluarea unitara a informatiilor necesare sustinerii strategiilor si politicilor nationale de securitate se realizeaza de Oficiul pentru Informatii Integrate (OII)".

DECIZIE. CSAT a hotarat ca OII sa fie structura care planifica nevoile de informatii pentru securitate nationala si elaboreaza Buletinul Informatiilor Nationale de Securitate si alte produse analitice integrate, destinate membrilor CSAT si altor utilizatori ai informatiilor de securitate, stabiliti potrivit legii. Hotararea spune ca OII este condus de consilierul de stat din cadrul Departamentului pentru Securitate Nationala al Administratiei Prezidentiale, ajutat de doi adjuncti, desemnati de directorii SRI si SIE, cu avizul CSAT. Acest consilier de stat nu a fost inca numit. Atributiile sale sunt acum indeplinite de consilierul de stat Constantin Degeratu. Cei doi consilieri de stat fac parte din Departamentul Securitatii Nationale, condus de consilierul prezidential Sergiu Medar.

ATRIBUTII. Surse oficiale de la Palatul Cotroceni ne-au precizat ca generalul Sergiu Medar, noul consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, va indeplini in primul rand atributii ce tin de noua sa functie. Adica il va reprezenta pe presedintele Romaniei in tara si strainatate pe problematica securitatii nationale. Comitetul coordonator si Consiliul operativ sunt structuri de conducere ale Comunitatii Nationale de Informatii, dar ele nu se vor reuni zilnic, ci doar atunci cand situatia o va impune. Presedintele are in momentul de fata o lista cu persoane eligibile pentru functia de consilier de stat pentru securitate. (Radu Tudor)

×