x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Covasna: Preşedintele BEC pentru referendumul pe tema regionalizării a fost desemnat

Covasna: Preşedintele BEC pentru referendumul pe tema regionalizării a fost desemnat

de Mediafax    |    17 Noi 2013   •   16:37
Covasna: Preşedintele BEC pentru referendumul pe tema regionalizării a fost desemnat

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie privind referendumul local pe tema regionalizării care se va organiza în 8 decembrie în Covasna a fost desemnat, acesta fiind judecătorul Nicolae Orăşteanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat că Tribunalul Covasna a informat Consiliul Judeţean că a fost desemnat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie privind referendumul local pe tema regionalizării, care va avea loc în data de 8 decembrie.

Potrivit lui Tamas, întreaga documentaţie a fost trimisă şi Prefecturii Covasna, iar din punct de vedere juridic prefectul nu are motive să atace în contencios administrativ decizia Consiliului Judeţean.

Joi, Consiliul Judeţean Covasna a aprobat organizarea în 8 decembrie a referendumului local pe tema regionalizării, proiectul de hotărâre fiind votat de cei 26 de consilieri judeţeni ai UDMR, PPMT şi PCM, în timp ce patru consilieri din partea USL au votat împotrivă.

La referendum, cetăţenii vor fi consultaţi în legătură cu oportunitatea înfiinţării unei regiuni de dezvoltare formată din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, cu centrul regiunii în Târgu Mureş.

Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului vor fi suportate din bugetul Consiliului Judeţean Covasna.

În Mureş, Consiliul Judeţean a respins proiectul iniţiat de consilierii UDMR de organizare a unui referendum local pentru înfiinţarea regiunii de dezvoltare Mureş-Covasna-Harghita.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus, în 25 septembrie, la Cluj, organizarea referendumurilor locale în şase judeţe din ţară, în 8 decembrie, pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare.

Potrivit lui Kelemen, referendumurile locale pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare vor avea loc în judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor, Sălaj şi Satu Mare.

În ceea ce priveşte cealaltă regiune, care să cuprindă judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare, liderul UDMR a afirmat că propunerea este ca Oradea să fie centrul acesteia.

×