x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Băsescu este ca un chelner care mai greşeşte nota în defavoarea celor care plătesc

Crin Antonescu: Băsescu este ca un chelner care mai greşeşte nota în defavoarea celor care plătesc

07 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, joi, la lansarea candidaţilor pentru PE, declaraţia şefului statului privind promulgarea Legii de mărire a salariilor profesorilor, afirmând că Traian Băsescu este "ca un chelner care mai greşeşte nota" întotdeauna în defavoarea "celor care plătesc".



"Vorbim despre greşeli şi nu e prima greşeală a domnului preşedinte Traian Băsescu (promulgarea Legii salariilroprofesorilor- n.r.). Nu e nici măcar prima greşeală recunoscută. Ce putem constata e că toate greşelile domnului preşedinte Traian Băsescu, ca şi ale altor politicieni, sunt întotdeauna, nu pe spinarea lor, ci pe spinarea contribuabilului. În sensul acesta, domnul Traian Băsescu e ca un chelner care mai greşeşte nota, dar niciodată în defavoarea lui, ci a celor care îl plătesc", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că pentru ''greşelile" preşedintelui există "o plată" care poate veni din partea electoratului la euroalegeri şi la prezidenţiale.
"Pentru greşelile acestea există o plată şi e misiunea nostră în această campanie să vorbim despre responsabilitate, despre greşeli şi să-i chemăm pe români să plătească celor care au greşit acolo unde îi doare, la vot, la 7 iunie, la vot la toamnă, la alegrile prezidenţiale", a spus Antonescu.

El a invocat, în acest context, declaraţia lui Traian Băsescu privind "greşeala" promulgării Legii măririi saalriilorprofesorilor cu 50%.
"Acum câteva zile, preşedntele ţării, domnul Traian Băsescu ne-a spus că atunci când a promulgat Legea măririi slariilor din învăţământ a comis o greleală. Acum şase luni, când a promulgat-o, ne-a spus tututor că a promulgat-o cu toată convingerea şi în deplină cunoştinţă de cauză. Acum trei luni ne-a spus că a promulgat această lege cam în silă, că nu avea ce face, că dacă ar fi retrimis-o în Parlament, ea ar fi fost votată din nou, iar azi ne spune că a promulgat-o din greşeală", a menţionat liderul PNL.

El a subliniat că, "probabil, la toamnă, şeful statului ar fi înstare să spună că nici n-a promulgat-o".
"Suntem în criză. România din păcate nu e nici mândră, nici prosperă, ci e rătăcită şi chinuită. Şi despre această criză, despre direcţia în care merge România, depre cine îşi asumă responsabilitatea în fruntea unei Românii în criză va trebui să discutăm acum în această campanie electorală pentru PE", a adăugat liderul PNL, menţionând că un exemplu foarte sugestiv în acest sens este greşala preşedintelui Traian Băsescu în ce priveşte salariile profesorilor.

Liderul PNL a susţinut că "nu e o greşeală ceea ce a făcut Traian Băsescu, e mai mult şi mai grav, e o minciună".
"Şi dacă actualul Guvern şi preşedintele ţării dovedesc că nu au soluţii, nu ne confruntăm doar cu acest lucru, mai dovedesc ceva poate şi mai grav, dovedesc o crasă lipsă de respect pentru cetăţenii României, pentru contribuabili, pentru cei guvernaţi. A ascunde adevărul, a minţi cu insistenţă, înseamnă să-şi baţi joc de cei pe care îi guvernezi, să fii iresponsabil", a conchis Antonescu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: basescu traian politic