x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Cerem demisia Guvernului"

Crin Antonescu: "Cerem demisia Guvernului"

28 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că liberalii cer demisia Guvernului şi instaurarea unui Executiv de tehnocraţi, care să asigure prezidenţiale corecte, precizând că dacă PSD iese de la guvernare şi decide să iniţieze o moţiune de cenzură, partidul său nu o va susţine.

"Cerem oficial demiterea întregului Guvern, a premierului Boc şi a cabinetului său şi susţinem, în cazul în care acest Guvern ar pleca, varianta alcătuirii unui guvern de tehnicieni care pentru cele două luni care au mai rămas până la alegerile prezidenţiale să poată gestiona rezonabil, raţional treburile curente ale ţării şi de asemenea să garanteze un proces electoral transparent şi corect al alegerilor prezidenţiale", a susţinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul PNL a menţionat că, "dacă PSD se retrage de la guvernare sau iniţiază moţiune de cenzură noi nu vom fi părtaşii săi în acest joc politicianist".

El a adăugat că PNL ia în calcul iniţierea unei moţiuni proprii de cenzură.

Liderul PNL Bogdan Olteanu a declarat, luni, că va propune partidului iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, dată fiind "incapacitatea de a organiza alegeri" şi în acelaşi timp, de a administra corespunzător "situaţia de criză economică".

Răspunzând unei întrebări, liderul PNL a spus că moţiunea de cenzură ar trebui semnată de Opoziţie. Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

Ulteriror, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că premierul Boc a propus, în coaliţie, ca ministrul de interne, Dan Nica (PSD), să fie înlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltării, susţinând că acest lucru denotă "disperarea" lui Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a negat, luni, declaraţiile lui Mircea Geoană privind înlocuirea lui Dan Nica cu Vasile Blaga, precizând că la Ministerul de Interne nu există niciun interimat.

PSD susţine şi menţine sprijinul politic pentru ministrul de Interne Dan Nica, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz, care a spus că premierul Emil Boc are 24 de ore să revină la gânduri mai bune. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic