x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "De acum, războiul nostru cu Traian Băsescu a devenit unul pe viaţă şi pe moarte"

Crin Antonescu: "De acum, războiul nostru cu Traian Băsescu a devenit unul pe viaţă şi pe moarte"

06 Feb 2012   •   17:33
Crin Antonescu: "De acum, războiul nostru cu Traian Băsescu a devenit unul pe viaţă şi pe moarte"

Liderii opozitiei au anuntat ca decizia presedintelui de a nu respecta vointa poporului si de a numi un nou premier dupa demisia lui Boc este in masura sa declanseze un razboi pe viata si pe moarte al USL cu seful statului.

Crin Antonescu: "Basescu continua sa traiasca in lumea sa, pentru lumea sa. Consultarea de azi a fost o formalitate. Basescu isi facuse cartile.

Basescu minte inca o data, pe fond, toata populatiei, spunand ca nu se pot face alegeri anticipate pentru ca ar dura foarte mult. Nu este asa.

In Constitutie scrie clar ca Parlamentul poate fi dizolvat 60 de zile. Deci nu in cinci luni jumate. Basescu a respins vointa populatiei sub un pretext mincinos.

Desi a recunoscut ca nemultumirea populatiei este foarte mare, Basescu a actionat ca si cum aceiasi oameni trebuie si pot sa conduca tara.

Vom vota impotriva guvernului pe care Basescu, prin Mihai Razvan Ungureanu, il va propune. Nu vom participa la lucrarile comisiilor si la sedintele parlamentare. Ungureanu nu are nicio legatura cu PNL. Este inacceptabil ca in Romania sa avem un guvern condus de un sef de serviciu special.

Pentru prima data, dupa doua decenii, Basescu transmite un mesaj foarte clar. Nu ma intereseaza ce spuneti voi. Fac cum vreau eu. Ungureanu are calitati academice indiscutabile, dar este normal sa intre in viata politica pe cale democratica.

In momentul in care, sfidand strada, opinia publica, Traian Basescu vine si ia un sef de servicii secrete si il pune sa conduca direct un guvern de marionete al majoritatii corupte, cumparate, santajate, vandute, e clar ca razboiul nostru, al celor care vrem o tara democratica, cu Traian Basescu si clica lui, indiferent cate personaje aparent prestigioase ar cuprinde, e un razboi, din punct de vedere politic, pe viata si pe moarte"

Victor Ponta: "Daca nu vor fi alegeri anticipate, le vom castiga pe cele la termen. Numai ca vom pierde cateva luni foarte importante".

Daniel Constantin: "Ungureanu are deja un program de guvernare pe care Basescu i l-a pus in brate."

×