x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu, desemnat oficial candidatul PNL la preşedinţia României

Crin Antonescu, desemnat oficial candidatul PNL la preşedinţia României

09 Mai 2009   •   00:00
Crin Antonescu, desemnat oficial candidatul PNL la preşedinţia României

Liderul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a fost numit oficial candidatul liberalilor pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. 175 de membri ai Delegaţiei Permanente a PNL au votat pentru, doar trei liberali opunându-se candidaturii lui Antonescu, potrivit Mediafax.

„Începând de astăzi, Crin Antonescu e candidatul oficial al PNL la funcţia de preşedinte al României", a anunţat, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, care a menţionat că Antonescu a fost desemnat candidat prin vot secret.

Întrebat de ce a întârziat Antonescu la reuniunea Delegaţiei Permanente, Orban a răspuns că "a venit exact la momentul potrivit, la care era aşteptat".

În ceea ce priveşte absenţa foştilor lideri PNL, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Ionescu Quintus şi Radu Câmpeanu, Orban a spus că fiecare dintre cei trei au avut motive întemeiate să lipsească, menţionând că Tăriceanu îi reprezintă pe liberali "în luptă" la TVR, Quintus nu se simte bine, iar Câmpeanu a trebuit să plece din ţară.

Orban a precizat că liberalii au desemnat oficial candidatura lui Antonescu în şedinţa DP, iar la reuniunea Ligii Aleşilor Locali, Antonescu va susţine "primul discurs în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al României" şi a anunţat că lansarea oficială a candidaturii va fi făcută într-un alt eveniment, care urmează să fie stabilit de conducerea PNL.

În ceea ce priveşte participarea preşedintelui Traian Băsescu la lansarea eurocandidaţilor PDL, Orban a spus că de astăzi începe să îi fie "din ce în ce mai indiferent ce va face Traian Băsescu".

"Începând de astăzi misiunea mea, a colegilor mei din PNL şi a românilor care vor cu adevărat o schimbare profundă, în bine, în România e aceea de a susţine candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României", a conchis Orban. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic pnl antonescu