x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu, după valul de anchete privind votul la sate: Aştept răspunsuri URGENTE de la procurorul general, preşedintele CSM şi ministrul Justiţiei. Urgent înseamnă până mâine

Crin Antonescu, după valul de anchete privind votul la sate: Aştept răspunsuri URGENTE de la procurorul general, preşedintele CSM şi ministrul Justiţiei. Urgent înseamnă până mâine

15 Aug 2012   •   15:57
Crin Antonescu, după valul de anchete privind votul la sate: Aştept răspunsuri URGENTE de la procurorul general, preşedintele CSM şi ministrul Justiţiei. Urgent înseamnă până mâine

Presedintele interimar, Crin Antonescu a facut, miercuri seara, declaratii la Palatul Cotroceni.

"Preocuparea publica in Romania ultimelor zile sunt anchetele in masa desfasurate in foarte multe localitati din tara. Ceea ce spun eu acum tine de prerogativele mele constitutionale prevazute la articolul 80, aliniatul 2.

Este o ancheta fara precedent, avand scop politic. Eu nu formulez acuzatii la adresa Parchetului General si anchetelor pe care le intreprinde. Avand insa in vedere amploarea lor, cer pe acesta cale Procurorului General sa ofere explicatii publice referitoare la scopul si natura acestor cercetari.

Este inacceptabil sa fie afectate drepturile cetatenesti fundamentale, in cazul in care se confirma marturiilor oamenilor care spun ca au fost intrebati cu cine au votat.

Chiar si ca presedinte interimar, am niste obligatii fata de societate si cetateni.

Ii cer public presedintelui CSM sa convoace o sedinta a acestui for in care sa se discute referitor la aceste aspecte. Tot atunci ar putea fi dat si un raspuns in privinta numirii unui ministru al Justitiei.

Ii cer premierului Ponta, in calitate de ministru al Justitei interimar, sa se ralieze acestui demers.

Inteleg foarte bine ingrijorarea opiniei publice in acesta situatie. CSAT coordoneaza unitar securitatea nationala. Oricate semne de intrebare ridica actiunile Parchetului, nu cred ca este cazul convocarii CSAT.

Constitutia spune ca procurorii sunt subordonati ministrului Justitiei. Acesta are o responsabilitate in raport cu actiunile Parchetului General, care este independent, dar nu este stat in stat.

Astept raspunsuri URGENTE de la procurorul general, presedintele CSM si ministrul Justitiei. Urgent inseamna pana maine.

Nu sunt preocupat de coabitarea dintre Ponta si Basescu. Domnul prim-ministru a raspuns la acesta intrebare. Nu ma intrebati pe mine.

Nu are rost sa comentez decizia de marti a Curtii Constitutionale. Guvernul are tema sa puna niste documente la dispozitia CC intr-un anumit termen.

Nu este treaba mea sa comentez decizia de devansare a termenului luata de Curte.

Basescu nu avea cum sa incalce Constitutia in ultimul timp, pentru ca in regim juridic este simplu cetatean sau, ca sa nu fim tendentiosi, un om politic.

×