x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Exclud o colaborare cu Ungureanu, dar dacă pleacă şi vrea să se înscrie în PNL va fi reprimit"

Crin Antonescu: "Exclud o colaborare cu Ungureanu, dar dacă pleacă şi vrea să se înscrie în PNL va fi reprimit"

de Agerpres    |    05 Apr 2012   •   20:28
Crin Antonescu: "Exclud o colaborare cu Ungureanu, dar dacă pleacă şi vrea să se înscrie în PNL va fi reprimit"

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat joi seara la Romania TV ca exclude o colaborare cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu, insa a sustinut ca, in cazul in care acesta "pleaca" si vrea sa se inscrie in Partidul National Liberal, este posibil sa fie primit.

"Daca in 1990 cineva ma intreba: e posibil sa colaborezi politic, ba chiar sa fii aliat cu dl Ion Iliescu, as fi raspuns fara sa ezit: da, o exclud. Nu exclud sa colaborez cu nimeni in decursul timpului de pe principiile si bazele de pe care vorbesc acum. Ceea ce exclud este ca pana in anul 2020 sau 2016 sa colaborez cu dl Mihai-Razvan Ungureanu in calitatea sa de reprezentant al lui Traian Basescu, al SIE, al vreunei alte formatiuni politice daca isi face si este dreptul domniei sale sa o faca. Asta exclud cu totul", a spus Antonescu.

El a sustinut ca este putin probabil ca PNL sa colaboreze vreodata cu Ungureanu. "Este foarte putin probabil ca Mihai-Razvan Ungureanu va putea face vreodata politica de pe principii si cu mijloace comparabile sau compatibile cu ale mele", a afirmat presedintele PNL.

In schimb, Antonescu a precizat ca, in cazul in care Ungureanu "pleaca" si vrea sa se inscrie in PNL, este posibil sa fie primit.

"Daca Mihai-Razvan Ungureanu maine isi da seama ca umbla intr-un anturaj nepotrivit, ca face lucruri nepotrivite, nedemocratice, are o atitudine de neacceptat pentru un intelectual, cum se pretinde si cum este, si zice si pleaca de acolo si spune ca a gresit si vine ca domnul Frunzaverde si zice si vrea sa se inscrie in PNL, probabil ca va fi primit. Va primi cateva intrebari inainte pentru ca altfel ar putea si domnul Traian Basescu sa se inscrie in PNL si nu cred ca ar fi frumos. In principiu, dreptul acesta il are si nu este o ipoteza exclusa", a spus liderul liberalilor.

Antonescu a mai afirmat ca in aceasta ipoteza Ungureanu nu va fi facut vicepresedinte si a precizat ca lui Sorin Frunzaverde i s-a propus aceasta functie deoarece "vine cu un capital de imagine intact".

×
Subiecte în articol: pnl crin antonescu mihai razvan ungureanu