x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu la Antena 3: "Am convenit cu Ponta în urmă cu două săptămâni să nu mergem împreună în SUA". Şeful liberalilor se consideră insultat de Ion Iliescu

Crin Antonescu la Antena 3: "Am convenit cu Ponta în urmă cu două săptămâni să nu mergem împreună în SUA". Şeful liberalilor se consideră insultat de Ion Iliescu

10 Feb 2012   •   18:40
Crin Antonescu la Antena 3: "Am convenit cu Ponta în urmă cu două săptămâni să nu mergem împreună în SUA". Şeful liberalilor se consideră insultat de Ion Iliescu

Invitat in emisiunea Subiectiv, realizata de Razvan Dumitrescu la Antena 3, presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat vineri seara ca a stabilit, inca de acum cu doua saptamani, cu Victor Ponta sa nu il insoteasca in vizita pe care o delegatie USL o va efectua in SUA.

"Cu doua saptamani in urma eu am avut o discutie cu Victor Ponta in care am cazut de acord, la sugestia mea - nu cazuse Guvernul Boc, criza politica se deschisese - ca nu are rost sa mergem amandoi. Daca in calendar se perfecteaza anumite intalniri in SUA nu are rost sa mergem amandoi, pentru ca unul dintre noi trebuie sa ramana aici in tara, data fiind situatia politica. Am convenit sa mearga domnul Ponta. Va merge in fruntea unei delegatii a USL din care fac parte Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa din Senat, si generalul in rezerva Cornel Dobritoiu, membru al PNL", a explicat Antonescu la Antena 3.

Liderul liberalilor a calificat afirmatiile conform carora cei doi lideri ai USL ar trebui sa mearga impreuna in SUA drept "ultima pleasca pe propaganda basista".

Pe 9 ianuarie, presedintele PSD, Victor Ponta spunea ca "probabil ca vom merge si in SUA pentru a avea o intalnire politica. Pentru semestrul acesta prioritatile sunt Danemarca si Olanda, pentru tot anul prioritatile sunt Bruxelles si o vizita probabil in SUA".

Antonescu a comentat la Antena 3 si afirmatiile presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care, potrivit presei, l-ar fi catalogat pe liderul PNL drept "un carlan obraznic".

"Trebuie spus foarte clar ca nu stiu cati oameni l-au tras de maneca pe domnul Ion Iliescu de cand s-a facut USL si i-au reprosat: Pe mine m-au tras de maneca mii de oameni, la propriu sau la figurat, si m-au intrebat: si a trebuit sa le explic si o voi face pana cand aceasta Uniune Social Liberala isi va atinge obiectivul - de ce da - chiar si cu domnul Ion Iliescu in pozitia in care se afla domnia sa. Daca in PSD exista o traditie a epitetului zoologic, cu o cultura mai veche in a se califica membri mai batrani, membri mai tineri cu nume de animale este problema domniilor lor. Il rog cuviincios pe domnul Iliescu sa faca aceste exercitii in ferma proprie, adica la PSD", a spus liderul liberalilor, care a calificat afirmatiile lui Iliescu drept insulte.

Antonescu a adaugat ca nu a sugerat niciodata ca in spatele lui Ponta s-ar afla Ion Iliescu sau Adrian Nastase, ci dimpotriva a spus cel mai raspicat ca, din punctul sau de vedere, PSD are un singur presedinte: Victor Ponta, care va fi desemnat prim-ministrul Romaniei in cazul in care USL va castiga alegerile.

"Eu am sustinut acest lucru si poate tocmai acest lucru l-a suparat pe domnul Iliescu, nicidecum invers", a spus presedintele PNL.

El a completat ca USL propune cota diferentiata de impozitare si nu unica, asa cum a spus Ion Iliescu.

"Apelez respectuos la cineva mai tanar din PSD sa-i aduca la cunostinta domnului Iliescu, pe linie de partid, ca nu mai avem in programul USL cota unica, avem o cota diferentiata - 16% cea mai mare si dupa aceea pe doua trepte 12 si 8. Este semnificativ, pentru ca nu vrem sa tulburam electoratul care sa nu inteleaga unul din lucrurile foarte clare din programul nostru", a sustinut Antonescu.

In fine, referindu-se la discursul rostit de Victor Ponta la ceremonia de investire a guvernului Ungureanu, Crin Antonescu a spus ca liderul PSD a avut un discurs neobisnuit, care a fost in contradictie cu greva parlamentara a Opozitiei.

"Domnul Victor Ponta a facut in discurs un exercitiu politic, retoric neobisnuit. A fost o contradictie intre bancile goale ale Opozitiei si discursul respectiv, intre greva parlamentara care continua si structura si conceptul discursului. Important este ca ambii lideri ai USL, toate partidele din USL, USL in intregul ei nu are niciun fel de ezitare sa mearga pe drumul pe care l-a anuntat si sa se afle acolo unde oamenii ne stiu, adica intr-o Opozitie intransigenta, rationala cum a fost totdeauna", a spus, la Antena 3, Antonescu.

El a spus ca are incredere in Victor Ponta si ca a convocat joi sedinta conducerii PNL deoarece "puteau sa existe confuzii in legatura cu pozitia USL si declaratii la cald ale unor liberali care sa tensioneze mai mult situatia".

"Problema cu discursul si cu tensiunile si interpretarile care au aparut cred ca sta in doua privinte: intr-un fel de inadecvare, desi discursul era unul foarte bun, foarte normal, cu toate punctele corect enuntate si cu care toti putem sa fim de acord, problema este ca el se producea si se enunta ca si cum am fi avut de-a face cu un Guvern al adversarilor politici legitim si reprezentativ, ceea ce acest Guvern nu este. De asemenea, ca si cum ar fi fost un Guvern investit ceea ce nu era, la ora aceea", a spus liderul PNL.

Intrebat daca a facut un calcul electoral cu privire la impactul discursului rostit de presedintele PSD asupra USL, Antonescu a aratat ca nu se incumeta sa faca "evaluari dupa ureche. Se poate sa fie niste pierderi, se poate sa fi fost niste pierderi considerabile, sa fi fost si castiguri".

×
Subiecte în articol: vizita crin antonescu Victor Ponta