x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu la Antena 3: "Există acţiuni în acelaşi sens ale lui Băsescu şi Tăriceanu"

Crin Antonescu la Antena 3: "Există acţiuni în acelaşi sens ale lui Băsescu şi Tăriceanu"

28 Ian 2013   •   21:42
Crin Antonescu la Antena 3: "Există acţiuni în acelaşi sens ale lui Băsescu şi Tăriceanu"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat luni, la Antena 3, că există mai multe acţiuni "în acelaşi sens" ale preşedintelui Traian Băsescu şi ale lui Călin Popescu Tăriceanu, dar nu poate spune dacă există o înţelegere între cei doi.

 
"Acţionează în acelaşi sens, asta nu înseamnă că sunt înţeleşi. Eu asta văd. Au acelaşi punct de atac, vor aceleaşi lucruri, au aceleaşi argumente. Cine a mai spus că USL, dacă va câştiga alegerile, va duce ţara la ruşi? Traian Băsescu, într-una din ieşirile sale. Cine a repetat asta? Andrei Chiliman, tovarăşul de conferinţă de presă şi de luptă pentru democraţie al lui Călin Popescu-Tăriceanu. Cine a spus că în timpul interimatului meu am distrus statul de drept în România? Domnul Băsescu şi domnul Andrei Chiliman. Sunt o serie de coincidenţe. Coincidenţe înseamnă acţiune în acelaşi sens", a subliniat Crin Antonescu. 
 
Preşedintele PNL a mai spus că susţinătorii lui Tăriceanu sunt Andrei Chiliman şi Elena Udrea. 
 
"Este o acţiune care dăunează. Ştiţi ce vrea un partid? Un partid vrea un plan câştigător. În anul 2009, când am avut congresul, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a pierdut preşedinţia PNL, nu pentru că PNL nu mai era la guvernare, ci pentru că, după ce că nu mai eram la guvernare, Călin Popescu-Tăriceanu, sfătuit de de aceeaşi "looseri", care totuşi câştigă bani, de-alde Dan Andronic, a declarat că PNL nu trebuie să aibă candidat la alegerile prezidenţiale în anul 2009. Asta i-a fost fatal atunci. Astăzi, Călin Popescu-Tăriceanu vine şi spune că e bine iar ca partidul să nu aibă unul din puţinele lucrurile tari pe care le are şi anume candidatura la alegerile prezidenţiale, acceptată de parteneri şi consacrată de opinia publică. Cui îi convine asta extraordinar de tare? Cine ne spune că USL nu va dura? Cine ne spune că Antonescu nu va rămâne candidat şi o să-l dea jos PSD? Ne spune propaganda lui Traian Băsescu. Singurii susţinători ai acestei ipoteze a domnului Călin Popescu-Tăriceanu sunt Andrei Chiliman şi Elena Gabriela Udrea", a mai spus Crin Antonescu. 
 
Liderul PNL spune că Tăriceanu poate să candideze la alegerile prezidenţiale, dar ca independent sau susţinut de o altă formaţiune politică: "Dacă se referă la alegerile prezidenţiale din România, Călin Popescu-Tăriceanu ia decizia când vrea, cum vrea, în ce moment vrea. Dar asta îl priveşte pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Nu priveşte USL sau PNL. Domnia sa poate candida independent, poate găsi o formaţiune care să îl sprijine. Nu vorbim de o candidatură a USL". 

Pe de altă parte, Crin Antonescu a anunţat că în zilele următoare se va decide dacă deputatul George Becali va rămâne în partid, supunându-se "unor rigori" ale liberalilor, sau dacă se va întoarce în PNG: "Am făcut o asociere politică într-o anumită conjunctură cu domnul Becali şi vom lămuri în zilele următoare dacă domnia sa doreşte să rămână a la longue în PNL, supunându-se unor rigori sau dacă domnia sa redevine lider al unui partid care există în România, din poziţia de parlamentar."

×
Subiecte în articol: crin antonescu basescu tariceanu antena 3