x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Ministrul de Interne a minţit. E foarte bine că a plecat"

Crin Antonescu: "Ministrul de Interne a minţit. E foarte bine că a plecat"

07 Aug 2012   •   18:33
Crin Antonescu: "Ministrul de Interne a minţit. E foarte bine că a plecat"

Invitat in emisiunea Sinteza Zilei, realizata de Mihai Gadea la Antena 3, presedintele interimar, Crin Antonescu a declarat ca saluta decizia de a demisiona, luata de Ioan Rus,

"Exista un Parlament cu majoritate covarsitoare, un guvern perfect legitim, un presedinte interimar institutional. De cealalta parte, e doar Basescu.

Am spus din capul locului ca suntem intr-un stat de drept. Am spus ca asteptam decizia Curtii Constitutionale si ca o vom respecta, oricare ar fi aceasta. Intre timp, cedem cum eforturile de propaganda ale lui Basescu incep sa fie din ce in ce mai curajoase, iar ultimele zile ne-au oferit imaginea unui Basescu din ce in ce mai cu tupeu si dand ordine institutiilor statului.

E nevoie ca institutiile sa nu se lase intimidate. In primul rand, Guvernul care trebuie sa faca exact ce i-a cerut CC in decizia sa din 2 august.

Basescu are, evident, complici in aceasta atitudine.

Nu mi-e frica de Basescu si ma voi bate pentru respectarea legilor in aceasta tara.

Ministrul de Interne a mintit atunci cand a spus ca s-a simtit amenintat de mine, punandu-ma pe acelasi palier cu Traian Basescu. E foarte bine ca a plecat!"

Problema numarului actual al electoratului s-a pus inca de la alegerile locale. Cand s-a pus problema referendumului, Victor Ponta a spus ca trebuie sa vedem cum se calculeaza cvorulmul. Premierul a avansat cifra de 15 milioane inca de atunci.

Domnul Rus a respins categoric aceasta ipoteza: "Nu, sunt 18 milioane de votanti!"

Nu suntem pe vremea lui Ceausescu. Iar Parchetul nu este Securitatea lui Basescu.

Astept sa i se aprobe delegarea de catre CSM a Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei. Nu vad de ce ar fi impotriva lumea magistratilor.

Increderea mea in Victor Ponta este mai mare decat in urma cu trei luni.

E posibil sa vorbeasca asa de Marga? Cat de nesimtit trebuie sa fii tu, Traian Basescu? Care ai carat 3 tone de blugi pe vremea lui Ceausescu.

×