x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Misiunea d-lui Dragnea nu este să-şi regleze la vedere şi fără succes raporturile de forţă

Crin Antonescu: Misiunea d-lui Dragnea nu este să-şi regleze la vedere şi fără succes raporturile de forţă

13 Iun 2017   •   22:29
Crin Antonescu: Misiunea d-lui Dragnea nu este să-şi regleze la vedere şi fără succes raporturile de forţă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu consideră că misiunea liderului PSD, Liviu Dragnea, nu este să-şi regleze "la vedere şi fără succes" raporturile de forţă din interiorul partidului, deoarece acest lucru nu îi interesează pe români decât la nivel de "cancan" şi a subliniat că cel mai important este să existe o majoritate parlamentară eficientă. 

"Ce au putut face cu această criză care acum ia proporţii aproape comice, îmi pare rău, dar ce au putut face totuşi cu scorul ăsta din PSD, din ianuarie încoace, este de-a dreptul spectaculos, dar, mă rog, nu-i de bine. (...) Privind în general pe scena politică din România în ceea ce se vede, dar în democraţie ceea ce se vede contează, pur şi simplu ai senzaţia că actorii importanţi întorc spatele realităţii, întorc spatele lucrurilor care contează. Întorc spatele propriilor lor misiuni. Pentru că, indiferent ce se întâmplă acolo, şi nu e deloc treaba mea, misiunea dlui Dragnea, a liderilor unui partid care a câştigat aproape jumătate din voturile exprimate de o naţiune, nu este să-şi regleze la vedere şi fără succes, să încerce îndelung să îşi regleze raporturile de forţă din interiorul unei ierarhii, care în fond nu îi interesează pe cetăţenii României, în cea mai mare parte, decât la capitolul cancan şi nici pe partenerii României", a declarat Crin Antonescu marţi, la Realitatea TV. 

În opinia fostului lider liberal, ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în PSD este "o surpriză neplăcută".

"Asta e o altă surpriză, nu-i plăcută sau neplăcută, dar poate o să vă surprindă, e mai degrabă neplăcută, chiar dacă eu, evident, n-am niciun motiv să simpatizez cu Partidul Social Democrat, chiar niciunul. (...) Nu cred că mai are rost să punem termenii aceştia, PSD şi PNL, contează mai puţin, contează să existe un Parlament serios, o majoritate eficientă. Lupta politică e altceva. Opoziţia câştigă aparent din dezarticularea de felul acesta a unei majorităţi sau a unei puteri şi surpriza e cu atât mai mare cu cât la sfârşitul anului trecut, când au fost alegerile, eu mă arătam impresionat, şi chiar eram, de faptul că, ne place, nu ne place, PSD-ul a avut un succes, un scor record în alegerile parlamentare. Pentru mine încă mai înseamnă ceva. Sigur, nu mai am naivitatea să cred că înseamnă totul, cum înseamnă în Marea Britanie, dar, măcar simbolic înseamnă ceva", a mai spus Antonescu. AGERPRES /(A - autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă)

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: crin antonescu dragnea