x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Nu vom da sarmale prin parcuri, nu vom lansa prim-miniştrii în chiloţi."

Crin Antonescu: "Nu vom da sarmale prin parcuri, nu vom lansa prim-miniştrii în chiloţi."

12 Sep 2008   •   00:00


Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, vineri, despre Theodor Stolojan referindu-se la "cunoscutul economist şi înotător", iar despre Mircea Geoană a spus că este "cel mai atletic declarator politic", care fuge la Dăbuleni de uninominal.



Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, vineri, despre Theodor Stolojan referindu-se la "cunoscutul economist şi înotător", iar despre Mircea Geoană a spus că este "cel mai atletic declarator politic", care fuge la Dăbuleni de uninominal.

"Se apropie aceste alegeri şi încă un moment de întoarcere la popor ne pândeşte. Primul lucru pe care îl remarc este că cei care au clamat, trâmbiţat, de la sfârşitul primului an de guvernare întoarcerea la popor nu dau zor să se întoarcă la popor. Înţeleg că, cu puţină vreme înainte de reuniunea noastră, cunoscutul economist şi înotător Theodor Stolojan a fost desemnat viitor prim-ministru de PDL cu chip că gândeşte altfel", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL s-a arătat indignat de programul de guvernare al PDL, intitulat "Gândim altfel".
"Dacă domnul Stolojan este viitorul prim-ministru al PDL, mă întreb cum gândeşte altfel domnul Stolojan. Altfel decât cine? Altfel decât când? Altfel decât atunci când gestiona valuta lui Ceuşescu? Altfel decât atunci când în calitate de prim-ministru al României a naţionalizat valuta care îi scăpase lui Ceauşescu? Altfel decât atunci când le-a spus românilor că, din păcate, nu-i mai poate reprezenta şi i-a făcut pe unii, altfel bărbaţi, să plângă? Altfel decât atunci când spunea că singura legitimitate a unui politician vine din confruntarea directă cu electoratul? De ce nu candidează Theodor Stolojan? Că din motive de boală nu, vedem că este foarte, foarte sănătos. De ce nu candidează Valeriu Stoica, un alt teoretician al confruntării cu electoratul? Ştie să-i reproşeze lui Ion Iliescu faptul că nu se confruntă direct cu electoratul, dar nu se confruntă nici domnia sa", a spus Crin Antonescu.

Vicepreşedintele PNL l-a criticat şi pe liderul PSD Mircea Geoană.
"În general în faţa acestui nou tip de vot, mulţi viteji se arată. Domnul Geoană, probabil cel mai atletic declarator politic, afirmă că dârdâim noi sau, în fine, ne dârdâie anumite lucruri de frica uninominalului. Domnule Geoană, păi nu preşedintele PNL a fugit la Dăbuleni. În momentul în care vorbeşti despre teama votului uninomnal când ai pretenţia să fii viitorul prim-ministru al României, trebuie să te întrebi ce s-a întâmplat de mergi fără escală de la Washington la Dăbuleni şi să te preocupi mai întâi de proprii nădragi, lăsându-i pe cei care au, că precum viitorul prim-ministru Theodor Stolojan vedeţi că n-au, sau renunţă la ei, lăsându-i pe alţii să-şi vadă de treburile lor", a apreciat Antonescu.

În acest context, Antonescu a ţinut să îşi laude colegii din Guvern, inclusiv pe premier, menţionând că nu îi este ruşine cu realizările guvernelor Tăriceanu.
"Nu am celebrat niciodată, şi nu o fac nici acum, cu festivism realizările propriului Guvern, dar trebuie să spun că la capătul acestei experienţe nu mi-e ruşine deloc, dar deloc, cu ceea ce guvernele Tăriceanu au reuşit să facă după multe decenii atunci când noi am revenit la conducerea României. Pentru asta îi îmbrăţişez şi felicit cu toată căldura pe toţi colegii noştri care au făcut şi fac parte din Executiv, în frunte cu premierul, asigurându-i în continuare de toată veghea mea critică pritenească", a mai spus liderul PNL.

Liberalul a mai spus că alegerile prin vot uninominal sunt "o mare încercare" pentru candidaţi. "Noi suntem singurul partid asutentic de dreapta pentru că am avut curajul să apărăm şi să servim nişte valori. În sensul acesta bucureştenii au fost şi vor fi din nou aliaţii noştri cei mai buni. Liberalismul în Bucureşti e la el acasă, trebuie ca odată cu aceste alegeri să fie din nou şi mai mult decât oricând şi PNL. Sper că asta se va întâmpla", a adăugat liberalul.

Pe de altă parte, Antonescu a ţinut să sublinieze că PNL nu va da pomeni electorale şi nu îşi va lansa niciodată premierii în chiloţi, ci îşi va apăra ideile şi valorile, care sunt susţinute şi de bucureşteni.
"Nu vom da sarmale prin parcuri, nu vom da mici şi bere prin alte parcuri, nu vom lansa prim-miniştrii în chiloţi. Vom apăra ideile pe care împreună cu bucureştenii le-am susţinut şi pe care împreună cu ei credem din 1990 până azi. E datoria noastră faţă de bucureşteni, faţă de trecutul partidului nostru, faţă de noi înşine, să înţelegem primii că viaţa politică românească trebuie să se schimbe şi se va schimba", a declarat Crin Antonescu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic pnl decăt crin antonescu antonescu