x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Oricine mai încalcă protocolul USL va trebui să părăsească partidul din care face parte!"

Crin Antonescu: "Oricine mai încalcă protocolul USL va trebui să părăsească partidul din care face parte!"

16 Mai 2013   •   17:32
Crin Antonescu: "Oricine mai încalcă protocolul USL va trebui să părăsească partidul din care face parte!"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat joi că liberalii dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD şi spune că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

"În chip categoric, noi considerăm că oricine mai încalcă într-un chip atât de clar articolul respectiv (n.r. - din protocolul USL) va trebui să se despartă de partidul din care face parte sau din USL", a afirmat Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, conform Agerpres.

El a subliniat că parlamentarii pot exprima opinii, dar nu trebuie să recurgă la atacuri.

Articolul 1.1.4. din protocolul USL, invocat de Victor Ponta prevede: "Conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianţă nu sunt permise".

De asemenea, în protocolul Uniunii mai există o prevedere în cazul încălcării prevederilor acestui document la punctul 9.10: "Sancţiunile pentru încălcarea protocolului se asimilează celor pentru încălcarea statutelor partidelor, decise de fiecare partid în parte, din proprie iniţiativă sau la solicitarea celeilalte părţi".

×